Latvijas Aizsardzības ministrija nolēmusi uzklausīt Krievijas ierosinājumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas AM izvērtēs iespējas sākt konsultācijas par drošības jautājumiem Baltijas jūrā ar austrumu kaimiņu.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) ir oficiāli saņēmusi piedāvājumu piedalīties konsultācijās, kuru mērķis ir drošības veicināšana Baltijas jūras reģionā, un pašlaik jautājums tiek izskatīts, informē aģentūra LETA, atsaucoties uz AM pārstāvi Kasparu Galkinu.

Сторожевой корабль Адмирал Эссен - Sputnik Latvija
Krievijas Aizsardzības ministrija gatava konsultācijām ar Latviju

Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrijas Starptautiskās militārās sadarbības pārvaldes priekšnieks Sergejs Košeļevs ziņoja, ka ministrija gaida Baltijas valstu oficiālo reakciju uz saviem piedāvājumiem drošības sekmēšanas jautājumos. Viņš uzsvēra, ka Krievijas Aizsardzības ministrija ierosina apspriest ne vien jautājumu par transponderiem, bet arī citas problēmas, sākot no sadarbības ar NATO līdz atbildei uz kopējiem izaicinājumiem un draudiem, vēsta RIA Novosti.

"Šobrīd ministrijā notiek piedāvājuma izvērtēšana, taču abu valstu ekspertu tiešas konsultācijas šobrīd nav sāktas," – pastāstīja Kaspars Galkins.

Pašlaik nav sniegta informācija par to, vai Aizsardzības ministrija atbalsta minēto iniciatīvu kopumā.

Latvijas Ārlietu ministrija apstiprināja, ka pēc ierosinājuma izskatīšanas Krievijai tiks dota atbilde, norādot, ka Latvija iestājas par drošību un caurskatāmību Baltijas jūras reģionā, un uzsverot, ka visām reģiona valstīm ir jārīkojas atbildīgi.

Литовский реактивный самолет L-39 Albatros во время учений в Адажи - Sputnik Latvija
Lietuva izvērtēs Krievijas Aizsardzības ministrijas ierosinājumu

Iepriekš Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs paziņoja, ka Krievijas Aizsardzības ministrija ir gatava konsultācijām ar Baltijas valstīm, Poliju, Zviedriju un Somiju militārās darbības jautājumos pierobežas zonā.

Viņš uzsvēra, ka Aizsardzības ministrija ir gatava kopīgam darbam ar mērķi izvairīties no incidentiem jūrā un gaisā uz divpusēju vienošanos pamata, kā arī "konsultācijām ar Latvijas Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Zviedrijas un Somijas Aizsardzības ministrijām ar mērķi mazināt savstarpējo satraukumu sakarā ar militārajām darbībām pierobežas rajonos."’
Latvijas Bruņotie spēki regulāri informē par Krievijas kara kuģu, kā arī Krievijas GKS lidmašīnu tuvošanos Latvijas robežām.

Maskava atkārtoti informē, ka nevēlas nekādu konfrontāciju ar Baltijas valstīm. Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji uzsver, ka visi lidojumi atbilst starptautiskajiem noteikumiem, pie tam Baltijas jūras gaisa telpā regulāri tiek konstatēta izlūklidmašīnu klātbūtne.

Ziņu lente
0