Kaut nu tik nebūtu teroraktu: Riodežaneiro slimnīcās trūkst vietu

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasIntensīvās terapijas palātā. Foto no arhīva
Intensīvās terapijas palātā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušā mēneša sākumā Riodežaneiro štata Reģionālā medicīnas padome inspicējusi piecas pilsētas slimnīcas, kuras apkalpos iedzīvotājus, sportistus un tūristus Olimpisko spēļu laikā. Inspekcijas rezultāti liecina, ka slimnīcas ir pārpildītas – trūkst vietu pat intensīvās terapijas nodaļā.

RĪGA, 5. augusts — Sputnik. Riodežaneiro štata Reģionālā medicīnas padome (Cremerj) inspicējusi piecas pilsētas slimnīcas — Salgado Filho Aguiar, Souza, Lourenço Jorge, Miguel Couto un Alberto Schweitzer — un secinājusi, ka ārstniecības iestādes ir pārpildītas.

"Šo slimnīcu sarkanās palātas, kas piemērotas pacientiem kritiskā stāvoklī, ir pilnībā aizpildītas, par visiem 100%, neskatoties uz to, ka dažās palātās stāv papildu gultas. Dzeltenās palātas pacientiem stabilā stāvoklī, arī ir pilnas," — intervijā Sputnik pastāstīja ārsts un štata medicīnas padomes priekšsēdētāja vietnieks Nelsons Nahons.

Kā pastāstīja Nahons, Rio slimnīcu pacienti guļ uz nestuvēm.

Uz Rio peļņā brauc meitenes no visas Brazīlijas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Seksa Olimpiāde: uz Rio peļņā brauc meitenes no visas Brazīlijas

"Piemēram, slimnīcā Hospital Salgado Filho dzeltenajā palātā ir septiņas vīriešu un septiņas sieviešu vietas, tagad tur izvietoti 40 pacienti, daudzi guļ uz nestuvēm, praktiski plecu pie pleca. Slimnīcās Salgado Filho un Lourenço Jorge mēs redzējām, kā pacientus ārstē uz nestuvēm tieši koridorā," — pastāstīja Nahons.

Viņš piebilda, ka štata valdību jau pirms mēneša saņēmusi brīdinājumu par šīm problēmām. Riodežaneiro federālajās slimnīcās tika izveidotas aptuveni 130 rezerves vietas. Nahons norāda, ka daudzas prioritāras operācijas ir atliktas, lai nodrošinātu iespēju sniegt medicīnisko palīdzību Olimpisko spēļu laikā.

"Lai Dievs dod, ka nenotiktu nekas slikts, piemēram, kāds teroristu uzbrukumam. Ja tas notiks, būs nopietnas problēmas. Trūkst vietu reanimācijas nodaļā, kaut gan ārstu un sanitāru netrūkst. Mērija pieņēmusi darbā daudzus profesionāļus, taču nespēja atrisināt vietu trūkuma problēmu reanimācijas nodaļā. Novērosim situāciju un rūpēsimies par to, lai Olimpisko spēļu laikā nenotiktu nekas nopietns," — paziņoja Riodežaneiro štata medicīnas padomes pārstāvis.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro norisinās no 5. līdz 21. augustam.

Ziņu lente
0