Nadežda Savčenko uzsākusi beztermiņa badastreiku

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasUkrainas Augstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko. Foto no arhīva
Ukrainas Augstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar Savčenko paziņoja, ka badosies līdz brīdim, kad atjaunosies karagūstekņu apmaiņas process Donbasā. Viņas māsa Vera savā Facebook lapā paziņoja, ka badastreikam pievienosies arī ieslodzītie ukraiņu izmeklēšanas izolatoros.

RĪGA, 4. augusts — Sputnik. Ukrainas Augstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko, kas tika apsūdzēta par Krievijas VGTRK žurnālistu slepkavību Donbasā un vēlāk apžēlota ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu, pieteikusi badastreiku, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru UNIAN.

Vakar Savčenko paziņoja, ka badosies līdz brīdim, kad atjaunosies karagūstekņu apmaiņas process. Viņas māsa Vera savā Facebook lapā paziņoja, ka badastreikam pievienosies arī ieslodzītie ukraiņu izmeklēšanas izolatoros.

Nadežda Savčenko vēsta, ka iepriekš viņa ierosinājusi Ukrainas valdību sākt "reālas darbības" un piedāvāja Kijevai pirmajai uzsākt karagūstekņu atbrīvošanu.

Savčenko vairākkārt pieteica badastreikus izmeklēšanas un iztiesāšanas laikā Krievijā. Maijā, kad prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu par viņas apžēlošanu, viņa atgriezās Ukrainā un sāka nodarboties ar politiku.

Ziņu lente
0