Video

Radikāļi kaujas ar policiju un mētā ar dūmu granātas pie tiesas ēkas Kijevā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraiņu radikāļu grupa 2. augustā pārrāpās pāri tiesas ēkas žogam Kijevā, kur bija ieplānota tiesas sēde lietā pret vairākiem Ukrainas IeM izformētās speciālās rotas "Tornado" bijušajiem darbiniekiem, apmētāja policistu ar dūmu granātām un uzbruka viņiem.

Desmitiem "Donbasa" un "Aidara" kaujinieku centās iekļūt ēkā. Tiesībsargi neļāva viņiem ierasties tiesas sēdē, un sākās kautiņš.

"Tika izmantota asaru gāze. Tiesībsargi aizsedzās ar vairogiem, sākās ugunsgrēks. Visi centās atkāpties, jo tika mestas dūmu granātas un plūda asaru gāze," — informēja telekanāla NewsONE korespondente.

Protestu dalībnieki apmētāja likumsargus ar miltiem un riepām — pēc tam policisti izmantoja asaru gāzi, vēstīja aģentūra Ruptly.

Pēc incidenta policija ierosināja krimināllietu par sabiedriskās kārtības pārkāpumu grupā un pretošanos varas pārstāvjiem.

Vakar tiesa Kijevā izskatīja lietu pret vairākiem Ukrainas IeM izformētās speciālās rotas "Tornado" bijušajiem darbiniekiem. Policija informēja, ka tiesas sēde pārcelta, taču apsūdzētie atteikušies pamest administratīvo ēku.

Ziņu lente
0