Slaktiņš Londonas centrā: policija izvērtē terorisma versiju

© AP Photo / Frank AugsteinPolicijas speciālo uzdevumu vienība Londonā. Foto no arhīva
Policijas speciālo uzdevumu vienība Londonā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viena sieviete gājusi bojā, vēl pieci cilvēki tika ievainoti 19 gadu veca vīrieša uzbrukuma rezultātā Londonas centrā. Uzbrucējs aizturēts, iespējams, viņš ir garīgi slims. Policija izvērtē terorisma versiju.

RĪGA, 4. augusts — Sputnik. Nezināms vīrietis ar nazi uzbrucis cilvēkiem Londonas centrā, viens cilvēks gājis bojā, pieci ievainoti. Policija izskata terorisma uzbrukuma versiju, tāpat nav izslēgts, ka uzbrucējs cieš garīgu traucējumu rezultātā.

Incidents noticis pulksten 22.30 pēc vietējā laika (00.30 Rīgas laiks) Lielbritānijas galvaspilsētas centrālajā daļā.

"Negadījuma vietā tika atrasti līdz seši ievainoti cilvēki," — teikts policijas paziņojumā.
Viena sieviete vecumā ap 60 gadiem gājusi bojā notikuma vietā. Pārējie cietušie nogādāti slimnīcā, informācija par to, cik bīstamas ir ievainojumi, netiek publicēta.

Uzbrucējs aizturēts, tas ir 19 gadus vecs jaunietis.

Londonas policija pašlaik izskata tikai terorisma versiju.

"Terorisms kā nozieguma motīvs ir izmeklēšanas līnija, kas ir jāizvērtē vispirms," — teica policijas pārstāvis īpašā paziņojumā.

Tāpat viņš informēja, ka arestētais vīrietis, iespējams, cieš no psihiskas slimības.

"Tika arestēts 19 gadu vecs cilvēks. Pašlaik viņš atrodas izmeklēšanas izolatora slimnīcā, pēc provizoriskiem datiem, garīgie traucējumi kļuvuši par vienu no faktoriem šajā incidentā," — teica policijas pārstāvis.

Rajonā, kur notika uzbrukums, ieradušies policijas papildspēki.

Kā ziņo laikraksts Daily Mail, incidents noticis aptuveni tajā pašā rajonā, kur atskanēja viens no sprādzieniem 2005. gadā. Toreiz teroraktu sērijā gāja bojā 52 cilvēki.

Laikraksts atgādina, ka pēc uzbrukumiem, kas notikuši Francijā un Vācijā, policistu skaits Londonas ielās jau palielināts par 600 cilvēkiem.

Ziņu lente
0