LRA frakcijas vadītājs zaudējis deputāta mandātu

© Foto : Reinis Inkēns, Saeimas AdministrācijaЗаседание Сейма Латвии
Заседание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Augstākā tiesa atzinusi par vainīgu Saeimas deputātu Daini Liepiņu krimināllietā par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā. Tas nozīmē, ka Latvijas Reģionu apvienības frakcijas vadītājam nāksies nolikt deputāta mandātu.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Stājies spēkā notiesājošs spriedums Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas vadītājam Dainim Liepiņam krimināllietā par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā.

Augstākās tiesas Krimināllietu departaments vakar atstāja negrozītu Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Liepiņš atzīts par vainīgu un sodīts ar naudas sodu trīs minimālo mēnešalgu apmērā (1080 eiro). Augstākās tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Saskaņā ar Saeimas reglamentu Liepiņš zaudē deputāta mandātu. Tā kā Saeima deva atļauju Liepiņa lietas izskatīšanai, agrāk viņam bija aizliegts piedalīties parlamenta sēdēs, un viņš saņēma 50% no mēnešalgas.

Iepriekš Liepiņš pavēstīja, ka saņēmis apstiprinājumu no Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) par to, ka viņa sūdzība par cilvēktiesību pārkāpumiem ir pieņemta izskatīšanai. ECT deputāts ir vērsies kā pēdējā un augstākajā instancē, lai aizstāvētu savas tiesības uz taisnīgu un saprātīgā termiņā izskatītu lietu un atgūtu tiesības pilnvērtīgi piedalīties Saeimas un komisiju darbā.

Daiņa Liepiņa lieta dažādās tiesu instancēs tiek izskatīta jau kopš 2013. gada, kad pret viņu tika celta apsūdzība par kļūdaini aizpildītām deklarācijām.

Ziņu lente
0