Baltais nams sācis gatavoties Obamas pēcgājēja atnākšanai

© Pete SouzaПрезидент США Барак Обама
Президент США Барак Обама - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar tradīciju ASV gatavojas varas nodošanai vienam no abiem iespējamajiem prezidenta vēlēšanu uzvarētājiem – republikānim vai demokrātam. No 1. augusta kandidātu pilnvarotie pārstāvji saņems darba vietas vienā no valdības ēkām Vašingtonā.

RĪGA, 2. augusts — Sputnik. Prezidenta varas nodošanas centrs ziņo, ka ASV valdība jau ir sākusi gatavoties varas nodošanai, ko 2017. gada janvārī pārņems tagadējā prezidenta Baraka Obamas pēcgājējs.

Atbilstoši tradīcijām Baltais nams gatavojas nodot varu abiem iespējamajiem prezidenta vēlēšanu uzvarētājiem – republikānim vai demokrātam, lai nākamais prezidents būtu gatavs valsts vadītāja pienākumu pildīšanai.

Миллиардер Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Amerikā Tramps ir populārāks nekā Klintone

No 1. augusta pēc lielāko partiju kandidātu oficiālās izvirzīšanas kandidātu pilnvarotie saņems darba vietas kādā no valdības ēkām Vašingtonā, kā arī nepieciešamās iekārtas un piekļuvi slepenajai informācijai, teikts ziņojumā.

Pakāpeniski kandidāti saņems informāciju konfidenciālos un slepenos politiskajos jautājumos. Ar to nodarbosies Nacionālās izlūkošanas dienesta direktora ofiss, Tieslietu ministrija un Federālais izmeklēšanas birojs.

Donalda Trampa un Hilarijas Klintones priekšvēlēšanu štābos ir izveidotas komandas, kas risinās varas nodošanas jautājumus. Trampa štābā par to atbild Ņūdžersijas gubernators Kriss Kristijs, bet Klintone šo darbu uzticējusi polittehnologam Edam Maijeram.

Prezidenta vēlēšanas ASV notiks 8. novembrī. Tagadējais prezidents Baraks Obama noslēdz otro termiņu prezidenta postenī un no jauna balotēties nevarēs. ASV darbojas daudzpartiju sistēma, taču patiesībā uz uzvaru vēlēšanās pretendē tikai Donalds Tramps un Hilarija Klintone – Republikāņu un Demokrātu partiju izvirzītie kandidāti.

Ziņu lente
0