Politico: Krievija – ASV demokrātu galvenā dilemma

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Hilarijas Klintones piekritēji izmanto pret Krieviju vērstu retoriku, lai nomelnotu Donaldu Trampu, taču Baltajā namā, šķiet, valda cits viedoklis par Maskavas un Vašingtonas attiecībām.

RĪGA, 2. augusts — Sputnik. Laikā, kad ASV Demokrātiskā partija kritizē republikāņu izvirzītā kandidāta Donalda Trampa vēlmi rast kopīgu valodu ar Krieviju, viņu partijas biedri prezidenta administrācijā cenšas veidot dialogu ar Maskavu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz preses izdevumu Politico.

Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps vaino NATO un Obamas administrāciju par situāciju Ukrainā

Hilarijas Klintones piekritēji izmanto pret Krieviju vērstu retoriku, lai nomelnotu Donaldu Trampu, kurš ne vienu reizi vien ir atļāvies atzinīgus izteikumus par Krievijas valdību. Viņi regulāri atgādina par Maskavas "draudiem" un nepieciešamību stiprināt NATO austrumu flangu, norāda raksta autors. 

Vienlaikus demokrāti Baltajā namā, šķiet, pieturas pie citām domām par Maskavas un Vašingtonas attiecībām. ASV valsts sekretārs Džons Kerijs aktīvi apspriež iespējas nostiprināt sadarbību ar Krieviju Sīrijas jautājumā, un pagājušajā nedēļā Obamas administrācija atgādināja, ka viens no Vašingtonas ārpolitikas svarīgākajiem uzdevumiem ir attiecību uzlabošana ar Maskavu, uzsver izdevums.

"Mēs nevēlamies konfrontāciju ar Krieviju. Es domāju, es ceru, ka Krievija izdzirdēs mūsu signālu, kas vēsta: mēs vēlamies sākt dialogu," – norādīja ASV aizsardzības ministra palīga starptautiskās drošības jautājumos pagaidu vietas izpildītāja Elisa Slotkina.

Nacionālās drošības dienestu darbinieki, demokrātu partijas locekļi pauž satraukumu par to, ka pastiprinās pret Maskavu vērstā naidīgā retorika, kas apgrūtina globālo problēmu risināšanu un palielina konflikta risku. Neskatoties uz to, ka priekšvēlēšanu izteikumi neatspoguļo reālo politiku, tie var noskaņot amerikāņu sabiedrību pret Krieviju, uzskata raksta autors.

Pat gadījumā, ja mūsu viedokļi atšķiras, mēs joprojām esam gatavi dialogam. Man šķiet, pašlaik mēs riskējam palaist to garām," – uzsvēra Bruņoto spēku komitejas bijušais priekšsēdētājs Sems Nanns.

Ziņu lente
0