Turcija uzstāda Eiropas Savienībai noteikumus

© AFP 2023 / Adem AltanМинистр иностранных дел Турции Мевлют Чавушоглу
Министр иностранных дел Турции Мевлют Чавушоглу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas valdība uzstādījusi noteikumu – bezvīzu režīma ieviešanu iebraukšanai Eiropas valstīs apmaiņā pret programmas īstenošanu, saskaņā ar kuru migranti tiek nosūtīti atpakaļ uz Turciju.

RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Turcijas ārlietu ministrs Mevluts Čavušoglu paziņoja, ka Ankara pieprasa bezvīzu režīma ieviešanu ar ES valstīm līdz oktobra vidum, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Associated Press.

"Tas varētu būt oktobra sākums vai vidus, taču mēs ceram, ka tiks nosaukts precīzs datums," – aģentūra citē Čavušoglu teikto.

Viņš brīdināja, ka Turcija būs spiesta atteikties no migrantu atgriešanas programmas īstenošanas, ja netiks mīkstināts vīzu režīms.

Флаги Турции и Евросоюза - Sputnik Latvija
Turcija draud iesaldēt vienošanās ar ES "dubulto standartu" dēļ

Marta vidū Eiropas Savienības dalībvalstu vadītāji un premjerministri saskaņoja ar Turciju kopīgu plānu cīņai ar migrācijas krīzi. Tas paredz, piemēram, ka Turcijā atgriežas visi no Turcijas teritorijas Grieķijā iebraukušie nelegālie migranti, savukārt Eiropas Savienība pieņem no Turcijas legālos sīriešu migrantus saskaņā ar principu "viens pret vienu".

Ņemot vērā šo vienošanos, Eiropas Komisija maijā ierosināja Eiropas Parlamentam un ES Padomei atcelt vīzu ierobežojumus Turcijas pilsoņiem, ja Ankara līdz jūnija beigām izpildīs visus noteikumus, kas nepieciešami vīzu atcelšanai. Savukārt Turcijas prezidents Tajips Erdogans piedraudēja ES ar migrācijas vienošanās laušanu, ja Eiropas Savienība nepiešķirs viņa valsts pilsoņiem bezvīzu režīmu.

Ziņu lente
0