Brazīlijas štatā pirms Olimpiādes ievesta armija

© REUTERS / Ricardo MoraesТалисман Олимпийских игр в Рио-де-Жанейро
Талисман Олимпийских игр в Рио-де-Жанейро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām vēl nav zināms, cik lielas vienības tiks nosūtītas uz Riugrandi du Norti. Štata gubernators Robinsons Farija pagaidām ziņo par 500 karavīru ierašanos.

RĪGA, 1. augusts – Sputnik. Ņemot vērā straujo noziedzības līmeņa pieaugumu pirms Olimpisko spēļu sākuma Riodežaneiro, Brazīlijas prezidenta vietas pagaidu izpildītājs Mišels Tēmers devis rīkojumu ievest karaspēku Riugrandi du Norti štatā.

Olimpiskie apļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Līdz Olimpiskajām spēlēm atlikušas 10 dienas: SOK ierēdņi histērijā

Valsts vadītāja preses dienests informēja par Tēmera lēmumu dažas stundas pēc štata gubernatora Robinsona Farijas steidzamā ziņojuma saņemšanas, kas vēstīja par bandītiskiem uzbrukumiem vairākās štata pilsētās, ziņo portāls Infobae.

Kopš pagājušās piektdienas dažādās apdzīvotajās vietās Riugrandi du Norti štatā fiksēti 54 uzbrukumi autobusiem un valsts iestādēm. Atskanējis arī sprādziens – tika uzspridzināta arī automašīna stāvvietā Natalas pilsētā. Tā rezultātā cietis viens cilvēks.

Pagaidām vēl nav zināms, cik lielas vienības tiks nosūtītas uz Riugrandi du Norti. Štata gubernators Robinsons Farija jau informēja par to, ka ieradušies 500 karavīri. Aizturēti 50 cilvēki, kuri tiek turēti aizdomās par piedalīšanos bandītiskajos uzbrukumos štatā.

Ziņu lente
0