Video

Bruņotā grupa Erevānā padevusies varas iestādēm

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divas nedēļas bruņotu cilvēku grupa turēja ieņemtu patruļas pulka ēku Erevānā. Video ierakstā redzams, kā grupa padodas Armēnijas specdienestu darbiniekiem.

Bruņotie cilvēki viens pēc otra iznāca no patruļas pulka ēkas un demonstrēja Armēnijas Nacionālās drošības dienesta darbiniekiem, ka ieroči ir nolikti.

Viens no grupējuma līderiem Varužans Avetisjans paziņoja, ka viņiem bijuši divi varianti: iesaistīties cīņā ar policistiem un liet asinis, vai atteikties no asinsizliešanas un izvēlēties karagūstekņu statusu.

17. jūlijā bruņotu cilvēku grupa ieņēma patruļu dienesta pulka ēku Erevānā. Noziedznieki prasīja atbrīvot arestēto Žirairu Sefiljanu – armēņu opozicionārās pilsoniskās iniciatīvas koordinators ir apsūdzēts par ieroču nelikumīgu iegādi un glabāšanu.

Ēkas ieņemšanas laikā gāja bojā policijas pulkvedis, pieci policijas darbinieki tika ievainoti. Ķīlniekos tika saņemti septiņi tiesībsargi, to starpā – augsti stāvošas Armēnijas policijas amatpersonas.

Vēlāk ķīlnieki tika atlaisti. Apšaudē, kas sākās naktī uz 27. jūliju, tika ievainots policists un divi bruņotās grupas locekļi. Ātrās palīdzības darbinieki, kas ieradās notikuma vietā, tika saņemti ķīlniekos. Sestdien vietējie mediji informēja, ka viens no medicīnas darbiniekiem atlaists brīvībā, un bruņotā grupa paturējusi vienu ārstu un medmāsu. Nākamajā dienā arī viņi tika atbrīvoti.

30. jūlijā ēkas teritorijā tika nogalināts policijas darbinieks. Svētdien Armēnijas Nacionālais drošības dienests paziņoja, ka izdevies pārliecināt grupējuma locekļus padoties. Pulka teritorija ir atbrīvota, un 20 cilvēki aizturēti.

Ziņu lente
0