Politika

Grupējuma "Taliban" delegācija apmeklē Ķīnu

© SputnikBruņoti kaujinieki. Foto no arhīva
Bruņoti kaujinieki. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radikālā grupējuma "Taliban" delegācija saskaņā ar valdības ielūgumu devās vizītē uz Ķīnu un apsprieda situāciju Afganistānā.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Afgāņu talibu delegācija pēc valdības ielūguma apmeklēja Ķīnu. Puses apsprieda situāciju Afganistānā, informē aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz Reuters.

Delegāciju, kas uzturējās Pekinā no 18. līdz 22. jūlijam, vadīja grupējuma politiskā ofisa Katarā vadītājs Abass Stanakzajs.

"Mums ir labas attiecības ar vairākām pasaules valstīm, un Ķīna ir viena no tām," — aģentūra citēja informācijas avota teikto. Viņš uzsvēra, ka "Talibans" lūdz Ķīnas varas iestāžu atbalstu, ņemot vērā ārvalstu "okupāciju" Afganistānā.

Ķīna ir viena no vidutājām (to starpā ir Afganistāna, ASV, Pakistāna un Ķīna), kuri cenšas atjaunot miera pārrunu procesu "Talibana" radikāņu un valdības starpā. Pārrunu mēģinājumi nav gājuši tālāk par iepriekšēju apspriedi valstu starpā un tika pārtraukti pēc agrākā talibu līdera Ahtara Mansura bojāejas — viņš tika likvidēts amerikāņu bezpilota lidmašīnas trieciena rezultātā šī gada maijā.

Aģentūra atzīmē, ka Ķīnā ilgu laiku radījis bažas tas, ka nestabilā situācija Afganistānā varētu negatīvi ietekmēt situāciju Sinczjanas-Uiguras autonomajā rajonā Ķīnas rietumu daļā, kur pēdējo gadu laikā bojā gājuši simtiem cilvēku. Ķīnas valdība uzskata, ka viņu bojāejā vainojami islāmisti, kuri darbojas šajā reģionā.

Ziņu lente
0