Par krāpšanos Krievijā meklētais Grigorijs Kuļikovs atbrīvots no aresta

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankas"Mieļ" . Foto no arhīva
Mieļ . Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu uzņēmējs Grigorijs Kuļikovs, kurš pirms mēneša tika aizturēts Latvijā, atbrīvots no aresta. Krievijas Ģenerālprokuratūra pieprasa Kuļikova izdošanu Krievijai, kur viņš tiek apsūdzēts par krāpšanos lielos apmēros.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Krievu uzņēmējs Grigorijs Kuļikovs, kurš jūnija sākumā tika aizturēts Jūrmalā, ir atbrīvots no aresta pret parakstu par neizbrauksanu.

Kompāniju grupas "Mieļ" direktoru padomes priekšsēdētājs un galvenais īpašnieks Grigorijs Kuļikovs, kurš Krievijā arestēts neklātienē lietā par krāpšanos lielos apmēros. Pēc Krievijas Ģenerālprokuratūras pieprasījuma viņš tika aizturēts Latvijā.

Вывеска на одном из офисов компании Миэль-Недвижимость - Sputnik Latvija
Latvijā arestēts Krievijas kompāniju grupas "Mieļ" īpašnieks

Kuļikovs tiek apsūdzēts par vairāku fizisku un juridisku personu aplaupīšanu laika periodā no 2007. līdz 2008. gadam. Nolaupīti līdzekļi vairāk nekā 85 miljonu rubļu apmērā. 2014. gada novembrī viņs tika izsludināts federālajā meklēšanā, bet 2015. gada septembrī — starptautiskajā meklēšanā ar Interpola palīdzību. Decembrī Interpola Nacionālais centrālais birojs Latvijā atrada Kuļikovu šīs valsts teritorijā un informēja par to Krievijas Ģenerālprokuratūru. Jau janvārī Ģenerālprokuratūra nodeva lūgumu uzņēmēja ekstradīcijai uz Krieviju.

Latvijā Kuļikovs ieradās 2012. gada jūnijā, tūlīt pēc tam, kad sākās izmeklēšana elitārā ciemata "Barvikha Village" lietā. Taču visus šos gadus viņa uzvārds nekur neparādījās. Tikai tūlīt pēc ierašanās Latvijā viņš intervijā kādam no vietējiem portāliem noliedza baumas par to, ka viņš slēpjoties no Krievijas tiesībsargājošajiem orgāniem. Dati liecina, ka Kuļikovs dzīvojis Jūrmalā — Kāpu ielā, kas tiek uzskatīta par vienu no elitārākajiem Jūrmalas rajoniem.

Noskaidrojās, ka Latvijā Kuļikovam bijušas biznesa saiknes un pat kopīgi projekti. Izrādījās, ka arī Latvijā viņš nodarbojies ar nekustamajiem īpašumiem, neskatoties uz neveiksmi ar "Barvikha Village" Krievijā. Agrāk Kuļikovs bijis saistīts ar ambiciozu būvprojektu — kūrorta kompleksu Sun Republic Saulkrastos. Holdings "Mieļ" ir minētā objekta ekskluzīvais pārdevējs. Jūnija vidū tika pieņemts lēmums arestēt Kuļikovu uz viņa ekstradīcijas laiku, taču neoficiāla informācija liecina, ka viņš atbrīvots pret parakstu par neizbraukšanu un jau divas nedēļas atrodas brīvībā.

Ziņu lente
0