Krievija noraida ASV pretenzijas par bruņoto spēku izvietošanu Krimā

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasJaunā sardzes kuģa "Admiral Grigorovič" ierašanās Sevastopolē
Jaunā sardzes kuģa Admiral Grigorovič ierašanās Sevastopolē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijai ir tiesības risināt jautājumus, kas saistīti ar bruņoto spēku izvietošanu savā teritorijā, atbilstoši saviem ieskatiem, paziņoja Krievijas Drošības un atbruņošanās departamenta direktors.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Krievija noraida ASV pretenzijas jautājumā par bruņoto spēku izvietošanu Krimā, ziņu aģentūrai RIA Novosti sacīja Krievijas Drošības un atbruņošanās departamenta direktors Mihails Uļjanovs.

Iepriekš Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņoja, ka Krimā atrodas pašpietiekams Krievijas karaspēka grupējums. ASV Valsts departaments uzskata, ka tas neatbilst Minskas protokoliem un kavē konflikta izbeigšanos Ukrainas austrumos.

Uļjanovs norāda, ka Krievijai ir tiesības pēc saviem ieskatiem risināt jautājumus, kas saistīti ar militāro spēku un līdzekļu izvietošanu savā teritorijā. Viņš piebilda, ka Maskava vienmēr ir izturējusies īpaši korekti attiecībā pret Vašingtonu un nemēģina norādīt, kādi bruņotie spēki un kādā skaitā tai jāizvieto vienā vai otrā štatā.

"Tas, ka viņi mēģina sniegt tādus ieteikumus un izvirzīt mums prasības, maigi sakot, nav korekti no politiskā viedokļa," — teica Uļjanovs.

Ziņu lente
0