Google kartē atgriezušies īstie Krimas apdzīvoto vietu nosaukumi

© Foto : PixabayGoogle. Foto no arhīva
Google. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Google kartēs atkal atgriezušies īstie Krimas apdzīvoto vietu nosaukumi, kas iepriekš tika pārdēvēti Kijevas valdības dekomunizācijas politikas ietvaros.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Google no jauna iekļāvis savās kartēs īstos Krimas apdzīvoto vietu nosaukumus kas iepriekš tika pārdēvēti Kijevas valdības dekomunizācijas politikas ietvaros, vēsta RIA Novosti.

Krima. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krimas varas iestādes atbildēja uz republikas "dekomunizāciju" Google kartēs

Ceturtdien Google preses dienests paziņoja RIA Novosti, ka kompānija aktīvi strādā, lai kartē atgrieztos iepriekšējie Krimas apdzīvoto vietu nosaukumus.

Tagad servisa Google Maps lietotāji var pārliecināties, ka Krasnoperekopsku, Sovetskij, Krasnogvardejskoje un Kirovskoje atkal sauc tāpat kā agrāk.

Iepriekš Google Maps, sekojot Kijevas lēmumam, mainīja dažu pussalas apdzīvoto vietu nosaukumus. Piemēram, ciemats Krasnogvardejskoje tapis par Kurmanu, Krasnoperekopska — par Jani Kapu. Ciemats Kirovskoje pārvērtās par Isļam-Tereku, bet Sovetskij tika nodēvēts par Ički.

Atbildot uz to, Krimas vadītājs Sergejs Aksjonovs piedāvāja Google Maps pārkvalificēties darbam fantasy žanrā. Viņš norādīja, ka serviss maldina lietotājus, "iesmērējot propagandas produktu", nevis reālās kartes.

 

Ziņu lente
0