Vācijas pilsētā Cirndorfa noticis sprādziens

© REUTERS / Michaela RehleПолиция безопасности на месте взрыва в Ансбах
Полиция безопасности на месте взрыва в Ансбах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aculiecinieki norādījuši, ka redzēja cilvēkus, kuri bēga no notikuma vietas. Pašlaik informācijas par cietušajiem nav.

RĪGA, 27. jūlijs — Sputnik. Netālu no patvēruma meklētāju centra Cirndorfā (federālā zeme Bavārija) noticis sprādziens, vēsta Bayerischer Rundfunk. Pēc medija esošas informācijas, detonējis koferis, kurš bija pilns ar gāzes baloniņiem.

Aculiecinieki norādījuši, ka redzēja cilvēkus, kuri bēga no notikuma vietas. Pašlaik informācijas par cietušajiem nav.

Cindorfa — pilsēta Vācijā, atrodas dažu kilometru attālumā no Nirnbergas. Iedzīvotāju skaits sasniedz 25 965 cilvēku.

Svētdien vakarā Ansbahā atskanēja sprādziens restorānā Eugens Weinstube, pie ieejas kultūras centra Reitbahn teritorijā. Tobrīd vairāk nekā 2,5 tūkstoši skatītāju atgriezās mājās pēc koncerta. Vispirms aculiecinieki nodomāja, ka vainīgs bijis gāzes vads, taču vēlāk kļuva skaidrs, ka sprādziens bijis ieplānots. Sprādziena rezultātā ievainoti 12 cilvēki, no kuriem trīs cietušo stāvoklis ir smags.

Policija noskaidrojusi bojāgājušā terorista personību. Spridzekli iedarbinājis 27 gadus vecs sīrietis, kam varas iestādes atteikušās piešķirt bēgļa statusu. Varas iestādes pieļauj iespēju, ka bojāgājušais bijis saistīts ar ekstrēmismu, taču, iespējams, tas ir bijis viņa kārtējais pašnāvības mēģinājums – terorists jau divas reizes ārstējies slimnīcā pēc pašnāvības mēģinājumiem.

Ziņu lente
0