Tallinas lidostā pastiprināti drošības pasākumi sprādziena riska dēļ

© Sputnik / Вадим АнцуповТаллиннский аэропорт.
Таллиннский аэропорт. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nezināms cilvēks pa tālruni paziņojis, ka plāno nedēļas laikā uzspridzināt bumbu reisā no Tallinas uz Vāciju. Pašlaik policija dežurē Tallinas lidostā un veic reisu pastiprinātas pārbaudes.

RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. Policija pastiprinājusi drošības pasākumus Tallinas lidostā, kad nezināms cilvēks, kurš stādījies priekšā kā teroristiskā grupējuma ISIS loceklis, pa tālruni paziņoja, ka gatavojas nedēļas laikā uzspridzināt bumbu kādā no avioreisiem uz Vāciju, vēsta Sputnik Igaunija.

Igaunijas Drošības policija (KaPo) ziņo, ka zvanītājs runājis angliski, taču zvani ienākuši no Igaunijas teritorijas un no Igaunijas mobilā tālruņa numura. 

Tūlīt pēc informācijas saņemšanas policija sākusi pastiprinātas avioreisu pārbaudes Tallinas lidostā. Policijas pārstāvji apgalvo, pa pastiprinātie drošības pasākumi neietekmēs reisu izlidošanas sarakstus un pasažieriem nenāksies tērēt papildu laiku pārbaudēm.

Igauņu mediji informē, ka lidostā atrodas policijas ātrās reaģēšanas spēki, autostāvvietā atrodas patruļas mašīnas. Visi policisti bruņoti ar ložmetējpistolēm un izmanto bruņuvestes.

Aviokompānijas EgyptAir aerobuss 320. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mediji informē par ekstrēmistu draudiem notriekt reisu A320

KaPo sākusi kriminālizmeklēšanu saskaņā ar pantu par apdraudējuma radīšanu aviopārvadājumiem. Izmeklēšanu vada valsts prokuratūra. "Pašlaik vienīgā informācija, kas norāda uz reālām briesmām, ir telefona zvans, taču draudus mēs uztveram nopietni," – paziņoja prokurore Inna Omblere, kura vada izmeklēšanu.

"Neskatoties uz to, ka ISIS agrāk nebrīdināja par uzbrukumiem, esam pastiprinājuši drošības pasākumus un sākuši tiesvedību, lai aizturētu cilvēku, kurš paziņoja par draudiem. Lidojumu drošība ir jānodrošina, neatkarīgi no tā, vai draudi pastāv vai ne," – uzsvēra Drošības policijas ģenerāldirektora vietnieks Aleksandrs Tots.

Ziņu lente
0