Igaunijā dzimušajiem, iespējams, tiks atļauta dubulta pilsonība

© Sputnik / Вадим АнцуповIgaunijas pase. Foto no arhīva
Igaunijas pase. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijā, iespējams, tiks atļauta dubulta pilsonība, taču tikai tiem, kas dzimuši valstī, informēja iekšlietu ministrs Hanno Pevkurs. Tomēr apspriežamie grozījumi netiks attiecināti uz nepilsoņiem, kuri nepieder pie valsts pamatiedzīvotājiem.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Igaunijā, iespējams, tiks dāvāta iespēja izmantot dubulto pilsonību, taču tikai tiem, kas dzimuši republikā, vēsta Pleskavas ziņu portāls, atsaucoties uz Krievijas informācijas aģentūru.

"Atļauja Igaunijā dzimušajiem pilsoņiem saņemt vēl kādas citas valsts pilsonību ir saprātīga un nepieciešama," — Igaunijas iekšlietu ministrs Hanno Pevkurs pavēstīja Vašingtonā, tiekoties ar Igaunijas Nacionālās komitejas prezidentu Marju Ābelu Linku un igauņu kopienas locekļiem ASV.

Латвийский паспорт - Sputnik Latvija
Aizliegtie vārdi

Pevkurs uzskata, ka "nav normāli nostādīt cilvēkus situācijā, kad, piemēram, ASV dzīvojošu Igaunijas pilsoņu bērns paaudzies tiek nostādīts izvēles priekšā — atteikties no Igaunijas vai ASV pilsonības. Mūsu pienākums ir sargāt savus pilsoņus, nevis atbaidīt viņus no Igaunijas ar tādu izvēli."

Viņš uzsvēra, ka Konstitūcija precizi norāda, ka nevienam nedrīkst atņemt pilsonību, kas saņemta dzimstot, jo uz cilvēkiem, kas pilsonību saņēmuši naturalizācijas ceļā, tāda iespēja netiek sniegta.

Pašlaik dubulta pilsonība Igaunijā nav pieejama. Pie tam apspriestie grozījumi neattieksies uz Igaunijā dzīvojošajiem nepilsoņiem, kuri nav valsts pamatiedzīvotāji, lai gan naturalizējušies likumā noteiktajā kārtībā. 2016. gada sākumā Igaunijā no 1,3 miljoniem valsts iedzīvotāju dzīvoja 82,3 tūkstoši nepilsoņu. Viņiem nav tiesību iestāties politiskās partijās un balsot Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Ziņu lente
0