Latvijas karavīri konstatējuši Baltijā Krievijas Melnās jūras flotes fregati

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasSardzes kuģis "Admiral Essen" izgājis jūrā gaitas mēģinājumiem. Foto no arhīva
Sardzes kuģis Admiral Essen izgājis jūrā gaitas mēģinājumiem. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Karavīri apgalvo, ka Latvijas teritoriālo ūdeņu tuvumā atrodoties sardzes kuģis "Admiral Essen".

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ziņoja, ka valsts ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā atrodas Krievijas JKS sardzes kuģis.

"7,7 jūras jūdžu attālumā no teritoriālajiem ūdeņiem ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā identificēta Krievijas fregate "Admiral Essen," — teikts NBS lapā Twitter.

Kuģis "Admiral Essen" ir klasificēts kā "Admiral Grigorovič" klases fregate, norādīts NBS publicētajā informācijā.

Jāpiebilst, ka fregates "Admiral Grigorovič" un "Admiral Essen" ir Krievijas Jūras kara flotes kuģi, kas pieder pie projekta 11356. NATO klasifikācijā tiem atbilst šifrs Krivak V.

Piekrastē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pie Latvijas robežām redzētas divas Krievijas JKS korvetes

Kuģis "Admiral Essen" būvēts Baltijas kuģu būves rūpnīcā "Jantar" Kaļiņingradā, un tika nolaists ūdenī 2014. gada novembrī. Fregates izmēģinājumi noslēdzās 2016. gada pavasarī, un pēc tam sardzes kuģis tika nodots Krievijas Melnās jūras flotei. "Admiral Grigorovič" ir projekta pirmais kuģis. Jaunā fregate tika pieņemta Melnās jūras flotes sastāvā 2016. gada martā.

Kuģi ir paredzēti uzbrukuma atvairīšanai no gaisa, kā arī kuģu un zemūdeņu karadarbības gadījumā. Modernās fregates aprīkotas ar uzbrukuma raķešu kompleksu "Kalibr-NK", zenītraķešu kompleksu "Štiļ-1" un raķešu artilērijas kompleksu "Palaš".

Jūnijā "Admiral Grigorovič" ieradās pastāvīgās dislokācijas vietā — Sevastopoles ostā, un jūlija vidū sekmīgi piedalījās manevros Melnajā jūrā.

Ziņu lente
0