Sergejs Lavrovs: ES cenšas iztapt Baltijas valstīm

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienība kļuvusi par savas solidaritātes ķīlnieci un cenšas attaisnot neonacisma parādīšanos Baltijas valstīs, vēstīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzrunāja Krievijas jaunatnes izglītojošo forumu "Jēgas teritorija Kļazmā".

"Civilizētajās Eiropas valstīs paceļ galvas neonacisti — tas ir zināms. To mēs pastāvīgi apspriežam ar saviem partneriem. Pirmkārt, mēs norādām, kas notiek Latvijā un Igaunijā, kur ik gadus tiek organizēti "Waffen SS" veterānu marši, kuros piedalās arī valdības un parlamenta locekļi," — teica Lavrovs pasākumā, ko translēja kanāls RT.

Pēc Krievijas ārlietu ministra domām, tas "neļauj Eiropas Savienībai justies ērti."

"Taču diemžēl viņi ir kļuvuši par tā saucamās solidaritātes ķīlniekiem un cenšas "iztapt" Baltijas republikām; mums viņi skaidro, ka, sak, "viņiem ir tāda vēsture, viņiem saglabājušās fobijas pēc PSRS, viņi pašlaik cenšas pašapliecināties," — uzsvēra Lavrovs.

Krievijas diplomāts piezīmēja, ka tas ir ļoti satraucošs fakts, ja šādas pasapliecināšanās dēļ tiek pieļauta neonacisma atdzimšana. Viņš norādīja, ka tā vairs nav tikai ES iekšējā lieta vien, kā viņi cenšas apgalvot.

Ziņu lente
0