Pēc apšaudes Minhenē izsludināts ārkārtas stāvoklis

© AFP 2023 / Matthias Balk / dpaPolicisti pie tirdzniecības centra Minhenē, kur 22. jūlijā notika apšaude
Policisti pie tirdzniecības centra Minhenē, kur 22. jūlijā notika apšaude - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietējie mediji informēja, ka apšaude notikusi tirdzniecības centrā "Olimpija", un nedaudz vēlāk – arī Ķēniņa laukumā un pie metro stacijas. Pilsētā izsludināta ārkārtas situācija, sākusies policijas operācija.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Apšaudes rezultātā kādā tirdzniecības centrā Minhenē bojā gājuši vismaz 15 cilvēki, informē vietējie mediji. Ziņu aģentūra RIA Novosti vēsta, ka policija apstiprinājusi trīs cilvēku nāvi. Tiesībsargi uzskata, ka apšaude dažādos pilsētas rajonos, iespējams, ir teroristu uzbrukums.

Policija brīdināja iedzīvotājus par plašu operāciju tirdzniecības centrā un lūdza netuvoties notikuma vietai.

Cilvēki tika evakuēti no tirdzniecības centra, jo policija uzskatīja, ka uzbrucējs vēl atrodas ēkā vai tās apkaimē. Policijas pārstāvji informēja, ka apšaudē, domājams, piedalījušies vairāki cilvēki.

Ārkārtas situācijas dēļ tika apturēta kustība vairākās Minhenes metro līnijās. Pasažierus lūdz uzklausīt informāciju, kas tiek vēstīta pa sakaru kanāliem.

Apšaude Ķēniņa laukumā un pie metro

Telekanāls N-24, atsaucoties uz aculiecinieku ziņām, informēja, ka apšaude notikusi Ķēniņa laukumā – vienā no lielākajiem laukumiem Minhenē. TV ziņoja, ka policija sākusi operāciju laukuma rajonā un tuvējais tirdzniecības centrs slēdz veikalus.

Aculiecinieki ziņoja, ka apšaude atskanējusi arī pie metro stacijas. Policija organizē operāciju vairākos pilsētas rajonos. Ātrās palīdzības dienests informēja, ka ar apšaudi saistīti incidenti fiksēti vairākās vietās. Uzbrucēji ir bruņojušies ar šautenēm.

Ārkārtas režīms un speciālo uzdevumu vienība

Policija informēja, ka uzbrucēji bruņoti ar šautenēm.

Pilsētā izsludināts ārkārtas stāvoklis, turp nosūtīta speciālo uzdevumu vienība cīņai pret terorismu, norit operācija. Policija ziņoja par teoristisko draudu augsto līmeni Minhenē.

Vācijas mediji informē, ka policija slēgusi federālās trases, ļaundaru meklējumos iesaistīti robežsardzes dienesta helikopteri. Noziedznieku atrašanās vieta līdz šim nav noskaidrota.

Pie tam nekas neliecina par apšaudes saikni ar islāmiskajiem teroristiem, ziņo policija.

Latvijas ĀM lūdz visus, kam nepieciešama Latvijas konsulāta palīdzība, vērsties pa tālruni +371 26 337 711 vai pa e-pastu palidziba@mfa.gov.lv.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis pauda atbalstu un līdzjūtību apšaudē bojāgājušo un cietušo ģimenēm. Terorisms un vardarbība nav pieļaujami, piebilda Vējonis.

 

 

Ziņu lente
0