Tiesa nelaiž Krievijas vieglatlētus uz Olimpiādi Riodežaneiro

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasOlimpiskais karogs. Foto no arhīva
Olimpiskais karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sporta šķīrējtiesa neļauj Krievijas vieglatlētiem piedalīties Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro nacionālās komandas sastāvā.

RĪGA, 22. jūlijs — Sputnik. Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) un 68 Krievijas vieglatlētu prasība pret Starptautisko Vieglatlētikas federāciju asociāciju (IAAF) ir noraidīta, teikts Sporta šķīrējtiesas (CAS) mājas lapā. Kremlis dziļi nožēlo tiesas lēmumu, informēja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Олимпийская символика - Sputnik Latvija
Antidopinga skandāls: Krieviju vēlas atstādināt no Olimpiādes

Krievijas vieglatlēti nav saņēmuši atļauju piedalīties Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro ar savas valsts karogu. Agrāk KOK un IAAF noslēdza vienošanos un izraudzījās CAS par pēdējo instanci strīda izšķiršanā par 68 sportistu piedalīšanos Olimpiskajās spēlēs, kas notiks no 5. līdz 21. augustam.

Prasība CAS tika iesniegta 2. jūlijā. Sportisti lūdza CAS izskatīt dažu IAAF noteikumu pamatojumu, izpildes iespējas un pielietošanas jomu, piemēram, par vieglatlētu pielaišanu sacensībām, un noteikt, ka ikviens Krievijas sportists var piedalīties 2016. gada Olimpiskajās spēlēs, ja viņš atbilst kvalifikācijas prasībām un pret viņu nav attiecinātas sankcijas par antidopinga noteikumu pārkāpšanu.

Pērnā gada novembri IAAF diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju dopinga skandāla rezultātā, līdz ar to Krievijas sportisti tika atstādināti no starptautiskajām sacensībām. 17. jūnijā IAAF padome saglabāja KVA diskvalifikāciju.

Cīņu meistars Hasans Barojevs: pret Krieviju tiek izdarīts spiediens

Vieglatlēti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas valdība uzskata par nepieņemamu sportistu kolektīvo atbildību

Grieķu romiešu cīņu meistars, 2004. gada olimpiskais čempions un divkārtējais pasaules čempions Hasans Barojevs CAS lēmuma sekas nosauca par katastrofiskām.

"Gandrīz trešo daļu izlases veido vieglatlēti. Mēs zaudēsim milzum daudz medaļu, tostarp arī zelta medaļu un kritīsies komandas vērtējums. Taču ļaunākais ir tas, ka ļoti žēl ir visu puišu un meiteņu, kuri ilgi gatavojās šim startam. Tā neapšaubāmi ir traģēdija," — paziņoja Barojevs.

Olimpiskais čempions uzskata, ka sports ir sajaukts ar politiku.

"Tas nekādā gadījumā nav pieļaujams. Mūsu kaimiņi uz situāciju skatās citādi un cenšas visiem spēkiem izdarīt spiedienu pret Krieviju, tostarp arī sportā. Man kā sportistam tas ir ļoti nepatīkami," — uzsvēra Barojevs.

Ziņu lente
0