Lavrovs izteicis Džonam Kerijam visu, ko domā par sporta politizāciju

© Sputnik / Alexander Vilf / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел России Сергей Лавров
Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paskaidrojis ASV valsts sekretāram Džonam Kerijam, kādas ir viņa domas par ASV Antidopinga aģentūras kūdīšanu pret Krieviju un ieteikumiem atstādināt Krievijas Olimpisko un Paralimpisko komiteju no Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

RĪGA, 20. jūlijs — Sputnik. Otrdien telefona sarunas laikā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs izteica ASV valsts sekretāram Džonam Kerijam savas domas par "ASV Antidopinga aģentūras musinošajām pret Krieviju vērstajām prasībām, ko tā izvirzījusi Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai," – teikts Krievijas Ārpolitikas ministrijas mājas lapā.

"Džons Kerijs bija vienisprātis par nepieciešamību nepieļaut sporta politizāciju," — teikts ĀM ziņojumā.

Pasaules Antidopinga aģentura (WADA) ieteica Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (IOC) un Starptautiskajai Paralimpiskajai komitejai (IPC) atstādināt Krievijas Olimpisko komiteju un Krievijas Paralimpisko komiteju no Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

Олимпийская символика - Sputnik Latvija
Antidopinga skandāls: Krieviju vēlas atstādināt no Olimpiādes

WADA ziņojumā teikts, ka IOC un IPC pienākums ir izmantot stingrus kritērijus jautājumā par atļauju jebkuram krievu sportistam piedalīties 2016. gada Olimpiskajās spēlēs ar neitrālu karogu.

Otrdien IOC publicēja paziņojumu par Ričarda Maklarena vadītās WADA komitejas ziņojuma secinājumiem, kurā lūdza pavēstīt, kādi krievu sportisti bijuši iesaistīti dopinga mahinācijās 2014. gada Olimpiskajās spēlēs Sočos. Pie tam IOC veiks 2014. gada Olimpiskajās spēlēs ņemto krievu sportistu raudžu atkārtotu analīzi, un lēmums par iespējamām sankcijām tiks pieņemts pēc īpašas komisijas ziņojuma.

WADA komisija informēja, ka Krievijas specdienesti Olimpiādē esot atvēruši Krievijas sportistu urīna paraugus. Tiek apgalvots, ka sporta ministrs Vitālijs Mutko esot bijis informēts par notiekošo. Pie tam ziņojumā nav nosaukti ne konkrēti sporta veidi, ne sportisti, kas, iespējams, bijuši saistīti ar dopinga lietošanu.

Ziņu lente
0