Turcijas vēstnieks neuzskata Latviju par Eiropu

© Foto : ventspils.lvПосол Турции в Латвии Хайри Хайрет Ялав на встрече в Вентспилсе
Посол Турции в Латвии Хайри Хайрет Ялав на встрече в Вентспилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas vēstnieks Latvijā Hairi Hairets Jalavs paziņoja, ka Latvijai vēl ir ļoti tālu līdz Eiropas vērtībam. Pēc viņa domām, tikpat labi varot arī Turciju nosaukt par Eiropu, jo tā atrodoties Eiropas teritorijā

RĪGA, 20. jūlijs — Sputnik. Latviju nevar saukt par Eiropas valsti, jo Eiropai raksturīgas savas kultūras un poliskās īpatnības, intervijā avīzei "Vesti segodņa" pastāstīja Turcijas vēstnieks Latvijā Hairi Hairets Jalavs.

Acīmredzot diplomāts izpauda oficiālo savas valsts viedokli, kad paziņoja, ka nevar uzskatīt Latviju par Eiropu ar tās sociokulturālajām un politiskajām īpatnībām.

"Vai jūs patiešām domājat, ka Latvija ir Eiropa? Tas ir ļoti interesanti…" – politiķis sarkastiski pajautāja žurnālistam.

Pēc vēstnieka domām, par eiropeiskajām valstīm var uzskatīt tikai tās valstis, kas atbalsta kopējas vērtības. Par pamatu viņš ierosināja ņemt attieksmi pret seksuālajām minoritātēm.

"Nedomāju, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju atbalsta geju kāzas, kā tas notiek Eiropā. Varat organizēt referendumu, lai par to pārliecinātos," – norādīja Hairi Hairets Jalavs.

Президент Турции Тайип Эрдоган на саммите G20 в Турции - Sputnik Latvija
Erdogans pastāstīja, ka dumpja naktī viņa dzīvība karājusies mata galā

Diplomāts mēģināja salīdzināt Latviju ar Nīderlandi, kuras vēstnieks Turcijā pērn piedalījās maršā par LGBT tiesībām, neskatoties uz to, ka aizsardzība bija vajadzīga gan gājiena dalībniekiem, gan viņu pretiniekiem. Pie tam Hairi Hairets Jalavs uzsvēra, ka Latvija it nemaz nelīdzinās patiesi eiropeiskajai Nīderlandei.

Vēstnieks ir pārliecināts, ka tikpat labi par Eiropas valsti var uzskatīt arī Turciju, jo piektā daļa iedzīvotāju, tātad, aptuveni 17 miljoni cilvēku dzīvo Austrumu Trāķijā – Eiropā. Turcijai pieder arī salas Vidusjūrā un Melnajā jūrā – arī tās ģeogrāfiski atrodas Eiropā.

Ziņu lente
0