Kijevā automašīnas sprādzienā gājis bojā pazīstams žurnālists

© Sputnik / РИА Новости / Pāriet pie mediju bankasРоссийский тележурналист Павел Григорьевич Шеремет в Грузии
Российский тележурналист Павел Григорьевич Шеремет в Грузии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijevas centrā uzsprāgusi pazīstamā žurnālista Pāvela Šeremeta automašīna. Ukrainas amatpersonas apstiprināja, ka žurnālists nogalināts, izmantojot spridzekli automašīnā.

RĪGA, 20. jūlijs —Sputnik. Kijevas centrā automašīnas sprādzienā gājis bojā pazīstamais žurnālists Pāvels Šeremets, trešdien informēja Ukrainas interneta izdevums "Ukrainskaja pravda".

"Trešdien no rīta automašīnas sprādzienā gājis bojā pazīstamais žurnālists Pāvels Šeremets," – teikts ziņojumā.

Izdevums vēsta, ka "Ukrainskaja pravda" vadītājai Jeļenai Pritulei piederošā automašīna cietusi sprādzienā Kijevas centrā, Bogdana Hmeļņicka un Ivana Franka ielu krustojumā. Ukrainas Nacionālās policijas vadītāja Hatija Dekanoidze apstiprināja, ka sprādziena laikā mašīnā atradies Pāvels Šeremets.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Gerašcenko paskaidroja, ka automašīna uzspridzināta no attāluma.

"Nav ne mazāko šaubu, ka sprādzienu izraisījis ļaundaru izvietotais spridzeklis… Acīmredzot spridzeklis bija vadāms ar radio starpniecību vai aprīkots ar pulksteņa mehānismu,"- Geraščenko pastāstīja telekanāla "112 Ukraina" ēterā.

Ukrainas Ģenerālprokurors Jurijs Lucenko apliecināja, ka Šeremeta nāve tiek kvalificēta kā slepkavība.

44 gadus vecais Pāvels Šeremets jau piecus gadus dzīvoja Ukrainā. No 2012. gada viņš sadarbojās ar "Ukrainskaja pravda", un no 2015. gada septembra vadīja autorprogrammu "Radio Vesti" ēterā.

Pirms pārcelšanās uz Ukrainu Šeremets strādāja "Pirmajā kanālā", vadīja iknedēļas analītisko programmu "Vremja". 2008. gadā viņš aizgāja no televīzijas un ieņēma žurnāla "Ogoņok" politikas un sabiedrības nodaļas redaktora amatu.

© Youtube / Наталья КалаваеваIzmeklētāji notikuma vietā. Kadri no Kijevas.
Следствие работает на месте гибели Шеремета. Кадры из Киева - Sputnik Latvija
Izmeklētāji notikuma vietā. Kadri no Kijevas.
Ziņu lente
0