Krievijā ierosināja ieviest ierobežojumus spēlei Pokemon Go

© Sputnik / Ben SutherlandИгры Pokemon
Игры Pokemon - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā piedāvā aizliegt pokemonu "ķeršanu" spēlē Pokemon Go reliģisko iestāžu, monumentu un kapsētu teritorijās. Senators Francis Klincēvičs uzskata, ka populārā spēle grauj nācijas garīgumu.

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. Krievijas Federācijas Padomes Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja pirmais vietnieks Francis Klincēvičs nācis klajā ar ierosinājumu ierobežot Pokemon Go spēli ar likumu. Piemēram, senators ierosināja aizliegt pokemonu "ķeršanu" reliģisko iestāžu, monumentu un kapsētu teritorijās, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Krievijā, tāpat kā daudzās Eiropas valstīs, spēle oficiāli vēl nav pieejama. Paredzams, ka tā tiks laista klajā tuvākajās dienās.

Senators  norādīja, ka daudzi gan Augšpalātas, gan apakšpalātas locekļi joprojām strādā,  neskatoties uz parlamenta brīvdienām, tāpēc šis jautājums tiks apspriests.

Laikraksts "Izvestija" raksta, ka aizliegumu spēlei Pokemon Go grib ieviest reliģiskās iestādēs, cietumos, slimnīcās, kapsētās un pieminekļu apkaimē. Klincēvičs uzskata, ka pēdējās divas vietas "ir svētas daudziem cilvēkiem, un eksperimentēt ar tām nedrīkst."

"Sajūta tāda, ka caur šo mehānismu ir parādījies pats nelabais un mēģina mūs vienkārši sagraut garīgi no iekšienes," – senatora teikto citēja preses izdevums.

Senators piebildis, ka, iespējams, šo tendenci "uztiepuši cilvēki no ārpuses, kuri skaidri apzinās, ka jau pēc dažiem gadiem sekas kļūs neatgriezeniskas."

Pokemon Go – jauna mobilā lietojumprogramma, ko bez maksas var lejupielādēt viedtālrunī. Spēle darbojas pēc "papildinātās realitātes" principa: ciparu attēls tālruņa ekrānā tiek projicēts reālajā pasaulē. Populārais jaunums ir licis simtiem spēlētāju visā pasaulē iziet ielās, meklējot pokemonus.

Ziņu lente
0