Latvijas pilsonis paralizējis Taivānas bankomātu darbu

© Sputnik / Сергей Аверин / Pāriet pie mediju bankasБанкомат
Банкомат - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūlija sākumā sešpadsmit cilvēki Taivānā no bankomātiem nozaguši divarpus miljonus dolāru. Trīs no viņiem, tai skaitā arī Latvijas pilsonis, ir aizturēti.

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. Taivānas salas policija aizturējusi Latvijas pilsoni par zādzībām no bankomātiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Taivānas Starptautisko radio.

9. un 10. jūlijā no 34 bankas First Bank bankomātiem Taibejā un Taičungā tika nolaupīti 2,6 miljoni ASV dolāru. Pēc tam vairāk nekā 900 bankomātu darbs salā tika apturēts līdz tiks noskaidroti notikušā apstākļi.

17 stāvu dzīvojamā ēka sabrukusi zemestrīces laikā Taivānā. Video uzņemts ar drona starpniecību - Sputnik Latvija
17 stāvu dzīvojamā ēka sabrukusi zemestrīces laikā Taivānā

Policijas rīcībā esošie dati liecina, ka pašlaik lietā ir 16 aizdomās turamie, starp kuriem ir divi Krievijas pilsoņi. Taivānas policija nosūtījusi Krievijas Interpola nodaļai pieprasījumu saistībā ar šo krimināllietu.

Šobrīd Taivānas policija aizturējusi trīs aizdomās turamos. Tiek ziņots, ka tie ir Latvijas, Moldovas un Rumānijas pilsoņi. Pie Moldovas un Rumānijas valstspiederīgajiem atrasta daļa nolaupītās naudas — 1,25 miljoni ASV dolāru. Publicētas 10 aizdomās turēto personu fotogrāfijas.

Iepriekš policija ziņoja, ka, iespējams, daļa naudas izvesta ārpus salas, bet daļa atrodas Taivānā.

Ziņu lente
0