Uzbrukums IeM darbiniekiem Kazahstānā, cietuši policisti

© ИА Новости-Казахстан, Анатолий УстиненкоПолицейский погиб в результате стрельбы в Алма-Ате
Полицейский погиб в результате стрельбы в Алма-Ате - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kazahstānas pilsētā Almati pasludināts augstākais, sarkanais terorisma draudu līmenis, speciālo uzdevumu vienība uzsākusi antiteroristisku operāciju.

RĪGA, 18. jūlijs — Sputnik. Pirmdienas rītā divos Almati rajonos notikusi apšaude, nezināmi noziedznieki uzbruka Nacionālās drošības komitejas un policijas iecirkņa ēkām, ziņo Sputnik Kazahstāna, atsaucoties uz aculiecinieku ziņojumiem. Gūto ievainojumu rezultātā gājuši bojā trīs policisti, ievainotie smagā stāvoklī nogādāti reanimācijā.

Iekšlietu departaments vēsta, ka viens no uzbrucējiem aizturēts, otrs vēl tiek meklēts.

Almati izsludināts augstākais terorisma briesmu līmenis. Kazahstānas antiteroristima centrs lūdz pilsoņus neapmeklēt vietas, kur uzturas liels skaits cilvēku un ziņot tiesībsargājošajām iestādēm par aizdomīgām personām.

Almati ir viena no Kazahstānas lielākajām pilsētām. Savulaik tā bija Kazahstānas Republikas galvaspilsēta. Neformāli to dēvē par Kazahstānas Dienvidu galvaspilsētu, tajā dzīvo vairāk nekā 1,6 miljoni iedzīvotāju. Tas ir lielākais valsts transporta, biznesa, finanšu un kultūras vietu mezgls. Almati ir Rīgas sadraudzības partneris.

Ziņu lente
0