Foto

Himalaji ar latvisku akcentu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vladimirs Žilkins un Anastasija Bosiha – pirmie ceļotāji no Latvijas, kuri pārvarējuši Lielo Himalaju ceļu. Ceļojums ilga 110 dienas. Apņēmīgo ceļotāju iepaidi Nepālas kalnos – Sputnik fotolentē.

Lielais Himalaju ceļš ir viens no grūtākajiem un ilgākajiem augstkalnu maršrutiem pasaulē. Vladimirs Žilkins un Anastasija Bosiha plānoja noiet tā daļu, kas ved cauri Nepālai un 1700 kilometrus pārvarēt 120 dienu laikā. Viņiem tas izdevās pat ātrāk – 110 dienu laikā. Vladimirs un Anastasija ir pirmie ceļotāji no Latvijas, kuri pārvarējuši šo sarežģīto maršrutu.

"Neskatoties uz to, ka ceļš ir noiets, tagad sācies atbildības pilns posms. Jāapkopo rezultāti, pēc tam jāpastāsta par gūto pieredzi tiem, kas, tāpat kā mēs, gribēs doties šajā neaizmirstamajā maršrutā," – saka ceļotāji.

© Foto : Анастасия Босых/Владимир ЖилкинPiesta un ieejas vārti Ringmo ciemā.
Piesta un ieejas vārti Ringmo ciemā. - Sputnik Latvija
1/13
Piesta un ieejas vārti Ringmo ciemā.
© Foto : Анастасия Босых/Владимир ЖилкинMaize Tibetā tiek cepta tā: ūdens, milti un panna. Tā ir vienīgā maize, kas pieejama Nepālas ciemos.
Maize Tibetā tiek cepta tā: ūdens, milti un panna. Tā ir vienīgā maize, kas pieejama Nepālas ciemos. - Sputnik Latvija
2/13
Maize Tibetā tiek cepta tā: ūdens, milti un panna. Tā ir vienīgā maize, kas pieejama Nepālas ciemos.
© Foto : Анастасия Босых/Владимир ЖилкинTipiska nepāliešu ģimenes virtuve: centrā – pavards, vienkārša bufete, zemi galdiņi un guļvieta.
Tipiska nepāliešu ģimenes virtuve: centrā – pavards, vienkārša bufete, zemi galdiņi un guļvieta. - Sputnik Latvija
3/13
Tipiska nepāliešu ģimenes virtuve: centrā – pavards, vienkārša bufete, zemi galdiņi un guļvieta.
© Foto : Анастасия Босых/Владимир ЖилкинBērni ciemā kopš agras bērnības ir radināti pie smaga darba.
Bērni ciemā kopš agras bērnības ir radināti pie smaga darba. - Sputnik Latvija
4/13
Bērni ciemā kopš agras bērnības ir radināti pie smaga darba.
© Foto : Анастасия Босых/Владимир ЖилкинZirgu karavāna – plašāk izplatītākā iespēja nogādāt kravas grūti pieejamos Nepālas rajonos.
Zirgu karavāna – plašāk izplatītākā iespēja nogādāt kravas grūti pieejamos Nepālas rajonos. - Sputnik Latvija
5/13
Zirgu karavāna – plašāk izplatītākā iespēja nogādāt kravas grūti pieejamos Nepālas rajonos.
© Foto : Анастасия Босых/Владимир ЖилкинRīsu lauku terases.
Rīsu lauku terases. - Sputnik Latvija
6/13
Rīsu lauku terases.
© Sputnik / Анастасия Босых/Владимир ЖилкинBērni ietur pusdienas zemestrīcē sagruvušā tempļa fonā.
Bērni ietur pusdienas zemestrīcē sagruvušā tempļa fonā. - Sputnik Latvija
7/13
Bērni ietur pusdienas zemestrīcē sagruvušā tempļa fonā.
© Foto : Анастасия Босых/Владимир ЖилкинNakšņošana zem Tašilabsta pārejas (TashiLabsta, 5760 metri)
Nakšņošana zem Tašilabsta pārejas (TashiLabsta, 5760 metri) - Sputnik Latvija
8/13
Nakšņošana zem Tašilabsta pārejas (TashiLabsta, 5760 metri)
© Foto : Анастасия Босых/Владимир ЖилкинManiWall – ceļmalas akmeņi ar lūgšanām. Gar ceļiem, kas ved uz Everestu (un ne tikai uz Everestu) stāv lieli (un ne tikai lieli) akmeņi (un ne tikai akmeņi), ko rotā svētās matras vārdi Om Mani Padme Hum.
ManiWall – ceļmalas akmeņi ar lūgšanām. Gar ceļiem, kas ved uz Everestu (un ne tikai uz Everestu) stāv lieli (un ne tikai lieli) akmeņi (un ne tikai akmeņi), ko rotā svētās matras vārdi Om Mani Padme Hum. - Sputnik Latvija
9/13
ManiWall – ceļmalas akmeņi ar lūgšanām. Gar ceļiem, kas ved uz Everestu (un ne tikai uz Everestu) stāv lieli (un ne tikai lieli) akmeņi (un ne tikai akmeņi), ko rotā svētās matras vārdi Om Mani Padme Hum.
© Foto : Анастасия Босых/Владимир ЖилкинCeļotāji pārlaiž nejauku laiku. Ripoka ciems (RipokKharka)
Ceļotāji pārlaiž nejauku laiku. Ripoka ciems (RipokKharka) - Sputnik Latvija
10/13
Ceļotāji pārlaiž nejauku laiku. Ripoka ciems (RipokKharka)
© Foto : Анастасия Босых/Владимир ЖилкинTipisks nams Kančedžangas reģionā, kas celts no akmeņiem un apziests ar māliem. Akmeņi uz jumta nostiprina konstrukciju, un stipra vēja laikā dēļi no jumta neaizlido. Fonā – Lhonaka ledājs (Lhonak).
Tipisks nams Kančedžangas reģionā, kas celts no akmeņiem un apziests ar māliem. Akmeņi uz jumta nostiprina konstrukciju, un stipra vēja laikā dēļi no jumta neaizlido. Fonā – Lhonaka ledājs (Lhonak). - Sputnik Latvija
11/13
Tipisks nams Kančedžangas reģionā, kas celts no akmeņiem un apziests ar māliem. Akmeņi uz jumta nostiprina konstrukciju, un stipra vēja laikā dēļi no jumta neaizlido. Fonā – Lhonaka ledājs (Lhonak).
© Foto : Анастасия Босых/Владимир ЖилкинAnastasija Bosiha un Vladimirs Žilkins priecājas par sekmīgu nokļūšanu Īstkola pārejā (EsatCol, 6100 metri). Viņiem vēl nav ne jausmas par to, kādas grūtības viņus gaida nogāzē.
Anastasija Bosiha un Vladimirs Žilkins priecājas par sekmīgu nokļūšanu Īstkola pārejā (EsatCol, 6100 metri). Viņiem vēl nav ne jausmas par to, kādas grūtības viņus gaida nogāzē. - Sputnik Latvija
12/13
Anastasija Bosiha un Vladimirs Žilkins priecājas par sekmīgu nokļūšanu Īstkola pārejā (EsatCol, 6100 metri). Viņiem vēl nav ne jausmas par to, kādas grūtības viņus gaida nogāzē.
© Foto : Анастасия Босых/Владимир ЖилкинAinava no Lumba Samba pārejas (LumbaSambha, 5159 metri) uz Makalu kalnu (8485 metri) – piektais astoņtūkstošnieks pasaulē.
Ainava no Lumba Samba pārejas (LumbaSambha, 5159 metri) uz Makalu kalnu (8485 metri) – piektais astoņtūkstošnieks pasaulē. - Sputnik Latvija
13/13
Ainava no Lumba Samba pārejas (LumbaSambha, 5159 metri) uz Makalu kalnu (8485 metri) – piektais astoņtūkstošnieks pasaulē.
Ziņu lente
0