Teroraktā izmantota mašīna tika iznomāta ārpus Nicas

© AFP 2023 / VALERY HACHETerorakta vietā Nicā
Terorakta vietā Nicā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Terorists iznomājis mašīnu dažas dienas pirms 14 .jūlija, kas apliecina, ka vakar Nicā notikusi nevis spontāna akcija, bet iepriekš ieplānots noziegums.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik.  Mašīna, kas vakar Nicā ietriecās pūlī, bija iznomāta dažas dienas pirms terorakta, kurā, pēc pēdējiem datiem, gājuši bojā 84 cilvēki, ziņo Sputnik Moldova, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Mašīna bija iznomāta pirms pāris dienām Provansā," — citē aģentūra avota iesniegumu.

Laikraksts Le Figaro vēsta, ka bojā gājušo vidū ir viens robežas policijas darbinieks.

Terorakta vietā Nicā - Sputnik Latvija
Terorista uzbrukumā Nicā gājuši bojā 84 cilvēki

Ceturtdienas vakarā kravas automašīna iebrauca Angļu krastmalā Nicā, kur pilsētnieki un tūristi pulcējās, lai noskatītos salūtu par godu Bastīlijas ieņemšanas dienai. Aculiecinieki stāstīja, ka kravas automašīnas vadītājs tīšām centies sabraukt cilvēkus un braucis līkločiem.

Tādējādi viņš nobraucis aptuveni divus kilometrus. Pēc tam vadītājs atklājis uguni un apšaudījis cilvēkus, līdz viņu likvidēja policisti. Uzbrukumā gājuši bojā 84 cilvēki.

Francijas prezidents nosaucis uzbrukumu par teroraktu. Izpildītājs ir zināms, tas ir 31 gadu vecais Tunisas izcelsmes francūzis. Kā iepriekš informēja izmeklēšanai tuvs ziņu avots, uzbrucējs bija zināms policistiem iepriekš, tomēr izlūkošanas speciāliem dienestiem informācijas par teroristu nebija.

Ziņu lente
0