Putins un Kerijs vienojas par spiedienu pret teroristiem

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta V.Putina tikšanās ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju
Krievijas prezidenta V.Putina tikšanās ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un ASV kopīgās pūles konfliktu noregulēšanas jautājumos nepaliks nepamanītas, atzīmēja Krievijas valsts vadītājs pārrunās ar amerikāņu diplomātu.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, tiekoties Maskavā, vienojās par to, ka nepieciešams pastiprināt cīņu pret teroristiem visā pasaulē.

Pārrunās, kas vakar notika Kremlī, lielākā uzmanība tika pievērsta situācijai Sīrijā, Ukrainas jautājumam un divpusējām attiecībām.

Krievijas prezidents uzsvēra Maskavas un Vašingtonas kopīgās pūles konfliktu noregulēšanas jautājumos.

"Mūsu pēdējā saruna ar prezidentu Obamu pārliecina mani, ka mēs neliekuļoti vēlamies panākt pašu sadarbības procesu un tā noregulēšanu, bet arī sasniegt pozitīvus rezultātus," – paziņoja Putins.

Путин попросил не забывать о погибших в Сирии летчиках и молиться за них - Sputnik Latvija
Video
Putins lūdz neaizmirst Sīrijā bojāgājušos lidotājus

Putins un Kerijs bija vienisprātis par to, ka nepieciešams pastiprināt spiedienu pret teroristiskajām organizācijām "Islāma valsts" un "Džabhat an Nusra".

ASV valsts sekretārs pauda satraukumu par apšaudes pārtraukšanas režīma pārkāpumiem Sīrijā. Putins un Kerijs apsprieda darbu apšaudes pārtraukšanas režīma panākšanai visā Sīrijā, kā arī apstākļu radīšanai, kas nepieciešami, lai atsāktos pārrunas par politisko regulējumu valstī.

Tiek plānots, ka piektdien Džons Kerijs un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs apspriedīs šos ierosinājumus konkrētāk.

Ziņu lente
0