ASV armijas degvielas vedējs apmaldās Rīgā

© Mark HollowayUS Army Freightliner
US Army Freightliner - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Milzīgā militārā mašīna pārbiedēja Vecmīlgrāvja iedzīvotājus.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Trešdien Rīgas mikrorajonā Vecmīlgrāvis apmaldās ASV armijas degvielas vedējs. Mašīna iebrauca daudzdzīvokļu ēku pagalmā, un tai neizdevās  izbraukt, neaiztiekot  novietotas automašīnas un nesabojājot zālienu.

Pirmais mašīnu nofotografējis mājas iedzīvotājs, kurš, skatoties pa logu, ieraudzījis, ka pagalmā mēģina apgriezties militārā cisterna. Viņš publicējis tās fotoattēlus Facebook lapā.

© FotoБензовоз армии США заблудился в Риге
Бензовоз армии США заблудился в Риге - Sputnik Latvija
Бензовоз армии США заблудился в Риге

Rīgas mērs Nils Ušakovs arī reaģējis uz šo dīvaino gadījumu un izvietojis foto savā mājaslapā. Viņš arī nezināja, ko militārā mašīna dara klusā mikrorajona pagalmā.

Rīgas mēram drīz atbildēja Latvijas armijas oficiālā Facebook lapā.

"Apstiprinām, ka fotogrāfijā redzamā militārā tehnika ir ASV degvielas vedējs. Konkrētais gadījums ir saistīts ar cilvēcisko faktoru, jo ASV degvielas uzpildītāja vadītājs bija nogriezies citā krustojumā. Tāpēc, ņemot vērā degvielas uzpildītāja izmērus, nācās veikt sarežģītu apgriešanās manevru ierobežotā teritorijā. Atvainojamies iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām un aicinām ar izpratni izturēties pret tehnikas pārvietošanos," — teica Latvijas NBS pārstāvji.

Patiešām, drīz pret militārās tehnikas pārvietojumiem un cilvēka faktoram, kas ietekmē NATO partnerus nāksies regulāri izturēties ar sapratni. Drīzumā Latvijā ieradīsies pastāvīgais alianses spēku kontingents, ko vadīs Kanada.

Ziņu lente
0