Rogozins: Krievijas un Ķīnas attiecības nav Rietumu sankciju sekas

© Sputnik / Aleksey NikolskyiЗаместитель председателя правительства РФ Дмитрий Рогозин
Заместитель председателя правительства РФ Дмитрий Рогозин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas vicepremjera Dmitrija Rogozina teiktā, starptautiskās ekonomiskās sankcijas ietekmē Krievijas un Ķīnas attiecības, taču nenoteic tās.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Krievijas un Ķīnas attiecību attīstība nav Rietumu valstu sankciju sekas, paziņojis Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins, vēsta Sputnik Abhāzija.

Pēc viņa teiktā, starptautiskās ekonomiskās sankcijas ietekmē Krievijas un Ķīnas attiecības, taču nenoteic tās.

"Ja nebūtu sankciju, mūsu sadarbība būtu aktīvāka, taču nav jādomā, ka šīs sankcijas esot šķērslis vai attiecību ar Ķīnu attīstības iemesls. Mūsu attiecību attīstību noteic abu mūsu valstu attīstības loģika," — teica Rogozins starptautiskajā rūpniecības izstādē "Innoprom" Jekaterinburgā.

Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Latvija
Ķīna iebilst pret ASV pretgaisa sistēmas izvietošanu Dienvidkorejā
Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās dēļ situācijas Ukrainā. 2014. gada jūlija beigās ES un ASV no sankcijām vērstām pret atsevišķām fiziskām un juridiskām personām ķērās pie veselām Krievijas ekonomikas sektoriem. Tika ievestas sankcijas pret kompānijām, kas darbojās naftas nozarē un pret KF bankām. Arī rietumu valstis ieviesa aizliegumu noslēgt jaunus līgumus par ieroču un dubulto nolūku preču un tehnoloģiju importu un eksportu no ES uz Krieviju. Savukārt KF ierobežoja pārtikas preču importu no valstīm, kuras ieviesa sankcijas. Tika aizliegts importēt gaļu, desas, zivis, jūras veltes, dārzeņus, augļus, piena produktus.

Jūlija sākumā ES oficiāli pagarināja ekonomiskās sankcijas pret Krieviju līdz 2017. gada janvāra beigām. Krievijas prezidents Vladimirs Putins, atbildot uz sankciju pagarināšanu, parakstījis rīkojumu par pārtikas embargo līdz 2017. gada beigām.

Ziņu lente
0