Eiropieši baidās zaudēt darbu imigrantu dēļ

© REUTERS / Marko DjuricaСитуация с беженцами
Ситуация с беженцами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Puse aptaujāto francūžu un tikai nedaudz mazāk nekā puse britu uzskata migrantus par konkurentiem cīņā par savām darbavietām.

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Sputnik.Viedokļi veiktās aptaujas dati liecina, ka 50% aptaujāto Francijas iedzīvotāju, 47%  Lielbritānijas  un 36% Vācijas iedzīvotāju uzskata, ka imigrācijas rezultātā  valstu pamatiedzīvotāji zaudē darbavietas.

Премьер министр России Дмитрий Медведев - Sputnik Latvija
Medvedevs par patvēruma meklētājiem ES: Eiropas Savienības imigrācijas politika ir cietusi neveiksmi

Aptauju veica Francijā lielākā pētījumu kompānija IFop un britu kompānija Populus pēc ziņu aģentūras un radio Sputnik pasūtījuma.

Atbildot uz jautājumu "Vai jūs piekrītat apgalvojumam, ka pamatiedzīvotāji zaudē darbavietas imigrantu dēļ?", gandrīz ceturtā daļa  Lielbritānijas iedzīvotāju — 24% nevarēja dot atbildi. Labu informēti šajā jautājumā bija Francijas un Vācijas iedzīvotāji – tikai 5% francūžu un 6% vāciešu izvēlējās atbildi "nezinu".

Aptauju Lielbritānijā veica kompānija Populus laikā no 2016. gada 15. līdz 21. aprīlim. Francijā un Vācijā aptauju veica kompānija IFop no 2016. gada 14. līdz 18. aprīlim. Aptaujā piedalījās 3042 respondenti: 989 cilvēki no Vācijas, 1008 cilvēki no Francijas un 1045 Lielbritānijas iedzīvotāji.

Дети играют в настольные игры - Sputnik Latvija
Lielbritānija ierobežos bērnu pabalstus imigrantiem no ES

Izlase reprezentē valsts iedzīvotājus pēc dzimuma, vecuma, ģeogrāfijas. Maksimālā izlases kļūda nepārsniedz 3,1% ar varbūtību 95%.

Sputnik.Viedokli ir starptautiskais projekts, kura mērķis ir sabiedriskās domas aptauja. Tas sāka darbu 2015. gada janvārī. Par projekta sadarbības partneriem kļuva plaši pazīstamās pētījumu kompānijas Populus un Ifop, vecākā kompānija Francijā, kas nodarbojas ar sabiedriskā viedokļa aptaujām. Projekts Sputnik.Viedokļi regulāri organizē sabiedriskās domas aptaujas Eiropas valstīs un ASV aktuālos sociālos un politiskos jautājumos.

Sputnik (sputniknews.com) ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0