Latvijai gaidāmi lieli izdevumi NATO spēku uzņemšanai

© Sputnik / Сергей МелконовМинистр обороны Латвии Раймондс Бергманис
Министр обороны Латвии Раймондс Бергманис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts Aizsardzības ministrijas vadītājs informēja, ka būs nepieciešami ievērojami līdzekļi, lai īsā laikā sagatavotu infrastruktūru, kas nepieciešama alianses karavīriem.

RĪGA, 11. jūlijs — Sputnik. NATO bataljona uzņemšanai nepieciešamās infrastruktūras sagatavošana būs ļoti sarežģīts un dārgs uzdevums, intervijā Latvijas radio pastāstīja valsts aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Ziemeļatlantijas alianses dalībvalstis Varšavā pieņēma lēmumu par vērienīgu militārās klatbūtnes paplašināšanu Baltijas valstīs un Austrumeiropā.

Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā tiks dislocēti daudznacionālie bataljoni – aptuveni 1000 karavīri katrā valstī. Bataljonu, kas uzturēsies Latvijā, veido Kanāda.

Ieradīsies plaši spēki, un, domājams, tos pavadīs smagā tehnika, vēsta ziņu aģentūra LETA. Karavīru uzņemšanai būs nepieciešamas noliktavas, remonta bāze, kazarma, vieta treniņiem, skaidroja Raimonds Bergmanis.

"Tie būs lieli izdevumi īsā laikā," — paziņoja Bergmanis.

Pēc nedēļas uz Kanādu dosies militāro ekspertu delegācija, lai atrisinātu visus jautājumus, kas saistīti ar karavīru gaidāmo dislokāciju Latvijā.

Ziņu lente
0