Valdība atteikusies organizēt atkārtotu referendumu Lielbritānijā

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasВ Великобритании пройдет референдум по вопросу выхода из ЕС
В Великобритании пройдет референдум по вопросу выхода из ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Petīciju ar lūgumu organizēt jaunu tautas balsošanu atbalstīja gandrīz 4,2 miljoni cilvēku. Neskatoties uz Ministru kabineta noraidošo lēmumu, parlaments tomēr izskatīs minēto petīciju.

Francijas prezidents Fransuā Olands. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Brexit nevar atcelt vai pārcelt: Olands pasteidzinājis Lielbritāniju
RĪGA, 10. jūlijs — Sputnik. Lielbritānijas valdība informēja, ka 23. jūnijā notikušais referendums ir bijis "vienīgais šai paaudzei". Līdz ar to Ministru kabinets ir noraidījis petīcijas autoru lūgumu atkārtot tautas balsošanu jautājumā par dalību Eiropas Savienībā.

Šī gada 23. jūnijā gandrīz 52% Lielbritānijas iedzīvotāju izteicās par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības.

Petīciju, kurā tika ierosināts atkārtoti izvērtēt referenduma rezultātus, parakstījuši vairāk nekā 4,1 miljons cilvēku. Likums nosaka, ka parlamenta mājaslapā publicētajai petīcijai ir jāsavāc vismaz 100 tūkstoši parakstu, lai parlaments to pieņemtu izskatīšanai.

Petīcijas autori atsaucās uz noteikumu, kas nosaka: iespējama referenduma atkārtota organizēšana, ja vairākuma lēmums nesasniedz 60%, un balsojumā piedalījušies mazāk kā 75% iedzīvotāju.

Lielbritānijas dalības Eiropas Savienībā atbalstītāji mītiņa laikā Trafalgara laukumā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Brexit var kļūt par labu iespēju ES attīstībai

"Likumu (par referendumu) sīki apsprieda abas parlamenta palātas. Tika izstrādāta tā rīkošanas kārtība, formulēts jautājums… Likumā nav noteikta (minimālā) starpība starp rezultātiem ("par" un "pret"). Premjerministrs un valdība viennozīmīgi norādīja, ka tas bija balsojums, vienīgais šai paaudzei, un mums ir jāciena (referendumā pieņemtais) lēmums," – teikts Lielbritānijas Ārlietu ministrijas vēstulē petīcijas autoriem.

Ārlietu ministrija piebilda, ka valdība ir gatava ievērot valsts intereses, izstrādājot vienošanos par izstāšanos no ES.

Ziņu lente
0