Beļģija izdeva Francijai divus aizdomās turamos par teroraktiem Parīzē

© AP Photo / UncreditedЗадержание подозреваемого в терактах в Париже во время операции в Моленбеке
Задержание подозреваемого в терактах в Париже во время операции в Моленбеке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc prokuratūras datiem, viņi pēc uzbrukuma pieveda aizdomās turamo par teroraktiem – Salahu Abdeslamu.

RĪGA, 8. jūlijs – Sputnik. Trešdien Beļģija izdeva Francijai vēl divus apsūdzētos krimināllietā par teroraktiem Parīzē 2015. gada novembrī, informēja Beļģijas prokuratūra.

Pēc prokuratūras datiem, viņi pēc uzbrukuma pieveda galveno aizdomās turamo par teroraktiem – Salahu Abdeslamu.

"Krimināllietas par teroraktiem, kas notikuši Parīzē 2015. gada 13. novembrī, ietvaros, Muhameds А. un Ali O. šodien tika nodoti Francijas iestādēm," — teikts prokuratūras paziņojumā.

Усиление мер безопасности в Брюсселе - Sputnik Latvija
Eksperts: pēc teroraktiem ES var saplosīt iekšējās pretrunas
Mohameds Amri un viņa draugs Amza Atu, kurus iepriekš izdeva Francijai, kļuva par pirmajiem apsūdzētajiem krimināllietā par teroraktiem Parīzē, kas tika aizturēti Beļģijā. Viņi, pēc slaktiņa nogādāja no Parīzes uz Briseli galveno aizdomās turamo Salahu Abdeslamu. Par ceturto apsūdzēto lietā par notikumiem Parīzē kļuvis Ali Ulkadi (prokuratūras dokumentos ierakstīts kā Ali. O), 31 gadu vecs francūzis, kurš dzīvo Briseles komūnā Molenbekā. Viņš pieveda Abdeslamu Briselē nākamajā dienā pēc uzbrukumiem.

2015. gada 13. novembra vakarā trīs organizētas teroristu grupas veikuši teroraktu sēriju Parīzē un tās priekšpilsētā Sendenī. Kopumā par slaktiņu upuriem kļuvuši 130 cilvēki, vairāk nekā 350 bija ievainoti.

Ziņu lente
0