Lietuviešu studenti turpinās protestus pie Seima

© Wikipedia / Marcin Białek Сейм Литовской Республики
Сейм Литовской Республики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pussimts lietuviešu studentu protestē pret jauno Darba kodeksu. Viņi pārtrauca protesta akciju pie valdības ēkas un vēlas turpināt to pie parlamenta.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Lietuviešu studentu protesta akcija pret jauno Darba kodeksu atsāksies pie Lietuvas Seima ēkas.

Iepriekš valsts parlaments pieņēma jaunu Darba kodeksu, kas paredz vienkāršākas iespējas atlaist darbiniekus, zemu atlaišanas pabalstu darbiniekiem, palielinātu pieļaujamo virsstundu skaitu, saīsinātu atvaļinājumu, kā arī dažāda tipa darba līgumus. Pēc tam studenti uzcēla telšu nometni pie valdības ēkas.

Проректор БФУ имени Канта об абитуриентах и студентах из Прибалтики - Sputnik Latvija
Video
BFU prorektore par abiturientiem un studentiem no Baltijas valstīm

"Tagad mēs dosimies uz Seimu, un tur izlemsim, kad un kā uzstādīsim mūsu teltis," – žurnālistiem pavēstīja Lietuvas Arodbiedrību konfederācijas priekšsēdētājs Artūrs Čerņauskis.

Viņš uzsvēra, ka protesta akcija turpināsies arī nākamnedēļ un arodbiedrības organizē mītiņu.

Iepriekš Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite noteica veto pieņemtajam Darba kodeksam un nosūtīja to atkārtotai izskatīšanai parlamentā. Grībauskaite paskaidroja, ka dokumentam nepieciešami labojumi, jo tajā jāatrod vidusceļš starp darbinieku un darba devēju. Šonedēļ valdošā koalīcija plāno sapulcēties un apspriest prezidentes veto un sasaukt ārkārtas parlamenta sesiju šajā jautājumā.

Ziņu lente
0