Lielākā daļa Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka tagad ANO ir negatīva loma

CC BY 2.0 / sanjitbakshi / united nations flagФлаг Организации объединенных наций
Флаг Организации объединенных наций - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedriskās domas fonda rīkotās aptaujas rezultāti liecina par to, ka pēdējā laikā lielākajai daļai Krievijas iedzīvotāju izveidojusies negatīva attieksme pret ANO darbību.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) spēlē negatīvu lomu mūsdienu pasaulē — tāds ir vairākuma Krievijas iedzīvotāju (41%) viedoklis, saskaņā ar Sabiedriskā viedokļa fonda (SVF) aptaujas rezultātiem, vēsta Sputnik Moldova.

Piektā daļa respondentu (22%) pauda pretēju viedokli, bet 37% aptaujāto nevarēja atbildēt uz jautājumu. ANO darbību maksimāli negatīvi vērtēja cilvēki vecumā no 31 līdz 45 gadiem. Organizācijas pozitīvo lomu lielākoties atzīmēja Krievijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 30 gadiem.

Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins - Sputnik Latvija
Čurkins: rietumvalstis bez ceremonijām noraidījušas Krievijas paziņojumu ANO Drošības padomē

ANO ievērojami ietekmē starptautisko dzīvi – par to ir pārliecināti 39% aptaujāto. Pretēju viedokli pauž 32% respondentu. Pie tam 43% aptaujāto uzskata, ka ANO ietekme starptautiskajā dzīvē pēdējos gados pakāpeniski samazinās, bet 29% aptaujāto atzīmēja starptautiskās organizācijas ietekmes pieaugumu.

Absolūtais vairākums aptaujāto (59%) uzskata, ka ANO lobē vienas vai vairāku valstu pozīcijas. Tikai 16% respondentu uzskata, ka starptautiskā organizācija pauž lielākās daļas pasaules valstu nostāju. Aptuveni divas trešdaļas (62%) respondentu ir pārliecināti, ka pašreizējā ANO rīcība neatbilst Krievijas interesēm, 13% aptaujāto pieturējās pie pretējām domām. 35% respondentu norādīja, ka Krievija tikai nedaudz ietekmē starptautiskās organizācijas darbību, bet 26% uzskata, ka Krievija spēj būtiski ietekmēt ANO politiku. Tikai 12% ir pārliecināti, ka Krievija to neietekmē vispār.

Sabiedriskā viedokļa fonda sociologi aptaujāja 1500 cilvēkus vecumā no 18 gadiem no 53 Krievijas Federācijas subjektiem. Statistiskā kļūda nepārsniedz 3,6%.

Ziņu lente
0