EgyptAir lidmašīnas pasažieru mirstīgās atliekas tiks paceltas no ūdens

© Bernard DUPONT / Fly EgyptairКрыло самолета компании EgyptAir
Крыло самолета компании EgyptAir - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Franču kuģis John Lethbridge turpinās meklēt avarējušās EgyptAir lidmašīnas pasažieru ķermeņus, lai pārliecinātos, ka visas mirstīgās atliekas ir paceltas no ūdens. Tuvākajā laikā eksperti uzsāks "melno kastu" datu atšifrēšanu.

RĪGA, 4. jūlijs — Sputnik. Aviosabiedrības EgyptAir bojā gājušās lidmašīnas pasažieru mirstīgās atliekas ir paceltas no ūdens un nodotas Aleksandrijas ekspertiem DNS ekspertīžu veikšanai, ziņo Sputnik Igaunija, atsaucoties uz katastrofas izmeklēšanas komisijas paziņojumu.

Самолет авиакомпании EgyptAir - Sputnik Latvija
Eksperti noskaidrojuši, kas noticis ar EgyptAir lidmašīnu pirms katastrofas

Paziņojumā norādīts, ka franču kuģis John Lethbridge turpinās meklējumus, lai pārliecinātos, ka visas pasažieru mirstīgās atliekas ir izvilktas no ūdens.

Iepriekš kļuva zināms, ka EgyptAir lidmašīnas pašrakstītāja atmiņas modulis nav cietis. Komisijas locekļi plāno jau tuvākajā laikā doties uz Kairu, lai sāktu "melnās kastes" datu atšifrēšanu.

Pirmie dati no reisa datu reģistrētāja apstiprina ziņas par dūmiem no tualetes un radioelektroniskā aprīkojuma nodalījuma telpām.

Komisija atzīmē, ka uz lidmašīnas fizelāžas priekšējās daļas atrasti bojājumi, ko izraisījusi augsta temperatūra.

"Tiks veikta pilnīga analīze, lai noskaidrotu šo apstākļu iemeslu un avotu," — teikts ziņojumā.

Самолет авиакомпании EgyptAir в Египте - Sputnik Latvija
Katastrofas dienā tehnika konstatējusi trīs avārijas uz EgyptAir lidmašīnas klāja
Aviokompānijas EgyptAir pasažieru lidmašīna A320, kas lidoja no Parīzes uz Kairu, reiss MS804, 19. maija rītā Vidusjūrā Ēģiptes gaisa telpā pazuda no dispečeru radariem. Lidmašīnā atradās 66 pasažieri un apkalpes locekļi. Dienu vēlāk lidmašīnas atlūzas un pasažieru mantas tika atrastas jūrā, 290 kilometru attālumā uz ziemeļiem no Aleksandrijas pilsētas.

Katastrofas apstākļu izmeklēšanas komisija pagaidām nenorāda nekādas notikušā versijas. Neatkarīgie eksperti sliecas domāt, ka lidmašīnā noticis sprādziens.

Iepriekš kļuva zināms, ka lidojuma laikā EgyptAir lidmašīnas elektroniskā sistēma nosūtījusi 11 ziņojumus, apstiprinot normālu dzinēja darbību. Īsi pirms sakari ar lidmašīnu tika pazaudēti, sistēma signalizēja par temperatūras izmaiņu labajā pilotu kabīnes logā.

Ziņu lente
0