Porošenko iesaka Doņeckas un Luganskas bērniem mācīties angļu valodu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasUkrainas prezidents Petro Porošenko. Foto no arhīva
Ukrainas prezidents Petro Porošenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents Petro Porošenko, uzrunājot ārvalstu brīvprātīgos sabiedriskās organizācijas GoGlobal programmas dalībniekus, ieteica Donbasā dzīvojošajiem bērniem mācīties angļu valodu.

RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Petro Porošenko ieteica ārvalstu brīvprātīgajiem skolotājiem – sabiedriskās organizācijas GoGlobal programmas dalībniekiem mācīt angļu valodu Donbasā dzīvojošajiem bērniem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta mājas lapā publicēto informāciju. Porošenko ieteica piedalīties programmā Donbasā un Luganskā dzīvojošajiem bērniem, kuri, pēc viņa vārdiem, dzīvo "šausmīgos humanitāros apstākļos".

"Vienīgais, kas viņiem (bērniem) ir – tā ir Krievijas propaganda. Kad viņi nokļūs mūsu teritorijā, kur nav okupācijas, viņi sapratīs, ka Ukraina ir pavisam kas cits," — teica Porošenko.

Ukrainas varas iestādes 2014. gadā sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas Tautas Republikām, kas deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Jaunākie ANO rīcībā esošie dati liecina, ka šajā konfliktā dzīvības zaudējuši vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku.

Ukraina pārmet Krievijai Donbasa kaujinieku atbalstu un Luganskas un Doņeckas Tautas Republikas dēvē par okupētajām teritorijām. Krievijas Ārlietu ministrija uzsver, ka Krievija nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā un neatbalsta kaujiniekus nedz finansiāli, nedz materiāli – kaimiņvalsts nepiegādā pašpasludinātajām republikām ieročus un militāro tehniku un nesūta karavīrus uz karadarbības zonām.

Ziņu lente
0