Diviem "Stambulas teroristiem" bijušas Krievijas pilsoņu pases

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasKF ārvalstu pase. Foto no arhīva
KF ārvalstu pase. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Teroristiem pašnāvniekiem bija Krievijas pases uz Vadima Osmanova un Rakima Bulgarova vārdiem.

RĪGA, 2. jūlijs — Sputnik. Diviem teroristiem, kuri piedalījās teroraktā Stambulas lidostā, bija Krievijas pilsoņu pases uz Vadima Osmanova un Raikma Bulgarova vārdiem, vēsta Sputnik Uzbekistāna, atsaucoties uz RIA Novosti.
Šī informācija vēl nav oficiāli apstiprināta.

Ataturka starptautiskajā lidostā Stambulā atskanēja trīs sprādzieni – pie starptautiskā termināla ieejas, izejas un automašīnu stāvvietā. Trīs teroristi pašnāvnieki atklāja uguni pa pasažieriem un pēc tam uzspridzinājās. Saņemtā informācija liecina, ka terorakta rezultātā bojā gājuši 42 cilvēki, tostarp arī 13 ārzemnieki. Ievainojumus guvuši 239 cilvēki. Turcijas premjers Binali Jildirims paziņojis, ka sākotnējie dati norāda uz radikālā grupējuma "Islāma valsts" piederību teroraktiem.

Iepriekš Turcijas mediji, atsaucoties uz prokuratūras pārstāvju sniegto informāciju, vēstīja, ka teroraktā piedalījušies pašnāvnieki no Dagestānas, Uzbekistānas un Kirgizstānas. Viņi gatavojuši uzbrukumu īrētā dzīvoklī Fatihas rajonā Stambulā. Par galveno aizdomās turamo terora aktu organizēšanā tiek uzskatīts čečenu izcelsmes kaujinieks Ahmeds Čatajevs, kurš iepriekš izpildīja noziedzīgās organizācijas "Imarat Kaukāzs" līdera Doku Umarova pavēles, bet pēc viņa nāves pievienojās ISIS.

Ziņu lente
0