Latvijas iedzīvotājs cietis teroraktā Stambulā

© REUTERS / Osman OrsalTerorakta vietā Ataturka starptautiskajā lidostā Stambulā.
Terorakta vietā Ataturka starptautiskajā lidostā Stambulā. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Teroristu uzbrukumā Ataturka starptautiskajai lidostai bojā gājuši vairāk nekā 40 cilvēki. Viņu vidū ir arī 13 ārvalstnieki

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Latvijas iedzīvotājs pieprasījis apdrošināšanas kompensāciju sakarā ar viegliem miesas bojājumiem, kas gūti teroraktā Stambulas lidostā, informē aģentūra LETA, atsaucoties uz apdrošināšanas kompāniju.

Otrdienas vakarā Ataturka starptautiskajā lidostā Stambulā atskanēja trīs sprādzieni – pie starptautiskā termināla ieejas, izejas un automašīnu stāvvietā. Trīs teroristi-pašnāvnieki atklāja uguni pa pasažieriem un pēc tam uzspridzinājās. Saņemtā informācija liecina, ka terorakta rezultātā bojā gājuši 42 cilvēki, tostarp arī 13 ārzemnieki. Ievainojumus guvuši 239 cilvēki. Aizdomās par līdzdalību teroristiskajā uzbrukumā aizturēti 13 cilvēki.

Apdrošināšanas sabiedrība "Balta" informēja, ka saņemts iesniegums no Latvijas valstspiederīgā par apdrošināšanas kompensāciju. Sabiedrība  sazinājusies ar viņu un sniegusi nepieciešamo palīdzību.
Šī atlīdzības izmaksa būs pirmā, kas saistīta ar terorisma riska segumu, ko apdrošināšanas sabiedrība piedāvā iekļaut apdrošināšanas polisēs kopš šī gada aprīļa.

Iepriekš tika ziņots, ka Stambulā notikušā terorakta rezultātā bojāgājušo un cietušo vidū Latvijas iedzīvotāju nav. Ārlietu ministrijas parstāvis ziņoja, ka viņu rīcībā vēl joprojām nav informācijas par teroraktā cietušajiem valsts iedzīvotājiem.

Nodomājuši, ka tas ir negaiss

Ātrās palīdzības mašīna Stambulas ielā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sprādzienā Stambulas lidostā Latvijas iedzīvotāji nav cietuši

Lidmašīna, kas devās reisā no Rīgas uz Stambulu, piezemējās Ataturka lidostā 15 minūtes pirms terorakta. Kāda pasažiere pastāstīja, ko ieraudzījusi lidostā.

"Mēs jau braucām autobusā no lidmašīnas, un šajā brīdī nodārdēja sprādziens. Mēs nodomājām, ka sācies negaiss. Tikai pēc tam kļuva skaidrs, ka tas ir sprādziens. Sākumā bija haoss, gulēja ļoti daudz bojāgājušo, telpa bija sagrauta," – pastāstīja Tatjana.

Aviācijas satiksme starp Rīgu un Stambulu bija traucēta, ņemot vērā teroraktu Turcijas lidostā. Nākamajā dienā gandrīz uz divām stundām aizkavējās reiss no Stambulas, tāpēc savukārt aizkavējās arī izlidošana pretējā virzienā.

Ziņu lente
0