Video

"Krimas Atlantīda", jeb kā izskatās senā nogrimusī pilsēta Akra

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas zinātnes akadēmijas Materiālās kultūras vēstures institūta arheologi atsāka izrakumus Kerčas šauruma pašā dienvidu punktā, kur IV gadsimtā p.m.ē. atradās senā ostas pilsēta Akra. Video ieraksts par to, ko zem ūdens izdevies atrast zinātniekiem.

Akvalangisti apseko Kerčas šauruma dibenu, izmantojot jaunākās speciālās iekārtas. Zinātnieki uzskata, ka atrastās zemūdens celtnes ir senās pilsētas Akras dzīvojamās mājas, kas iegrimušas jūrā līdz ar krastu. Arheologi cer, ka ekspedīcija palīdzēs iegūt vairāk datu par šo vēsturisko pieminekli, ko dažkārt dēvē par "Krimas Atlantīdu".

Mazpilsēta Akra slējās Takilas raga pakājē pirms vairāk nekā divarpus tūkstošiem gadiem. Pagaidām antīkā osta ir izpētīta tikai par 5%. Pašlaik zinātniekiem jau izdevies atrast aizsardzības mūru un dažu māju paliekas.

Vispirms arheologi pārbaudīja Takilas ragu 1929. gadā, un vēlāk atgriezās 1976. gadā. Interese par Kerčas šauruma dienvidu punktu pieauga pagājušā gadsimta 80. gadu sākumā, kad šeit tika atrastas antīkas monētas. 90. gados "Krimas Atlantīdas" pētījumi tika pārtraukti. Pirms sešiem gadiem arheologi atsāka ekspedīcijas, un šogad darbi notiek ne tikai jūrā, bet arī uz sauszemes.

Ziņu lente
0