Indijā govju aizstāvji piespieduši liellopu gaļas transportētājus ēst mēslus

© Foto : gavi.lvGovis. Foto no arhīva
Govis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Indijā govis aizstāvji pieķēra kurjerus, kuri pārvadāja liellopu gaļu un piespieda ēst mēslus "lai attīrītos".

RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. Indijā sabiedriskās organizācijas "Govju aizsardzības vienība" aktīvisti piekāvuši divus kurjerus, kuri pieķerti liellopu gaļas transportēšanā, un piespieduši viņu ēst govju mēslus, lai viņi "attīrītos", vēsta Sputnik Armēnija.

"Rituāla" videoieraksts publicēts sociālajos tīklos. Vietējie mediji norādīja, ka incidents noticis Harjanas štatā pirms vairāk nekā divām nedēļām, taču tīklā tas parādījās tikai vakar.

Grupējums, kas dēvē sevi par "Govju aizsardzības vienību" (Gau Rakshak Dal), uzzināja, ka 10. jūnijā, no Mevata apgabala Deli tiks nogādāta liellopu gaļas partija – 700 kilogrami.

"Kad mēs viņus noķērām, automašīnā bija 700 kilogrami liellopu gaļas. Mēs likām viņiem apēst pančagavju, lai mācītu un attīrītu viņus," — citē Indian Express grupējuma vadītāja teikto.

Pančagavja ir piecu produktu maisījums, ko iegūst no govīm: mēsli, urīns, piens, biezpiens un kausēts sviests. Hinduisti izmanto pančagavju rituālos nolūkos, piemēram, dievkalpojuma laikā to lieto kā prasadu — dāvinājumu dievam.

Videoierakstā – divi jaunieši, kuru sejās redzamas vardarbības pēdas. Viņi sēž uz ceļa ar "pančagavjas" maisiņiem un pudelēm ar ūdeni, ko viņi uzdzer rituālajam ēdienam.

Pie tam aktīvisti piespieda viņus teikt: "Lai dzīvo māte govs!", "Lai dzīvo Rama!"

Taču ar to islāmticīgo jauniešu nelaimes nebeidzās. Pēc Gau Rakshak Dal aktīvistu sūdzības viņus aizturēja policija un, kad testi apstiprināja, ka viņi tiešām veduši liellopu gaļu, jaunieši tika arestēti.

Organizācija noliedz, ka uzņēmuši skandalozo videoierakstu, bet policija uzskata, ka uz videomateriālu pamata būtu iespējams ierosināt  krimināllietu pret aktīvistiem.

Ziņu lente
0