Eiropas Parlaments vēlas pasteidzināt Lielbritānijas izstāšanos no ES

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasEiropas Parlamenta ēka Strasbūrā. Foto no arhīva
Eiropas Parlamenta ēka Strasbūrā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas valstu iedzīvotaju pārstavju sapulce uzskata, ka ES nevajadzētu atlikt Brexit īstenošanu, kam referenduma gaitā piekrita Apvienotās Karalistes pilsoņi.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Eiropas Savienībai nekavējoties vajadzētu rīkoties atbilstoši Lisabonas līguma 50. pantam, lai organizētu Lielbritānijas izstāšanos no ES, teikts Eiropas Parlamenta rezolūcijas projektā, kas tika sagatavots ārkārtas sesijai – tā tika sasaukta Brexit jautājumā.

Šī gada 23. jūnijā Lielbritānijā notika referendums jautājumā par valsts turpmāko dalību Eiropas Savienībā. Oficiāli dati liecina, ka par valsts izstāšanos no ES balsojuši 51,9% britu.

"(EP) ir saņēmis informāciju par Lielbritānijas iedzīvotāju vēlmi izstāties no ES; uzsver, ka tautas gribas izpausme ir jāievēro visā pilnībā, sākot ar Eiropas Savienības līguma 50. panta tūlītēju aktivizāciju," — teikts dokumentā.

Plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka šo viedokli atbalsta visas Eiropas Parlamenta frakcijas.

Eiropas Savienības līguma 50. pants nosaka, ka ikviena Eiropas Savienības dalībvalsts var pieņemt lēmumu par izstāšanos no savienības.

Lai uzsāktu izstāšanās procedūru, valstik ir formāli jāpaziņo Briselei par šo nodomu. Pēc tam tiek uzsāktas pārrunas par izstāšanās kārtību, ņemot vērā to, kā veidosies valsts turpmākās attiecības ar savienību.

Ziņu lente
0