Politika

Parīze un Berlīne - Londonai: ja esat nolēmuši aiziet, nevelciet kaķi aiz astes

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDLielbritānijas karogs pie Eiropas Parlamenta ēkas Briselē. Foto no arhīva
Lielbritānijas karogs pie Eiropas Parlamenta ēkas Briselē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Abu valstu valdību kopīgā nostāja kļuva zināma pirmdien pirms gaidāmās Francijas, Vācijas un Itālijas līderu tikšanās, kurā tiks apspriesta Brexit un tās tempi.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Francija un Vācija uzskata, ka pasākumi, kas saistīti ar Lielbritānijas izstāšanos no ES, ir jāveic ātri, pirmdien paziņoja Francijas finanšu ministrs Mišels Sapēns kanāla France 2 tiešajā ēterā, vēsta Sputnik Moldova.

Jau ziņots, ka pirmdien Berlīnē Francijas prezidents Fransuā Olands tiekas ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un Itālijas premjerministru Mateo Renci.

"Francija un Vācija šajā jautājumā ir vienisprātis:  Lielbritānijai ir ātri jāizstājas no ES," —starptautiskās ziņu aģentūras citē Sapēna paziņojumu.

Pasaules pilsētas. Mančestra. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Petīciju par atkārtotu referendumu nelikumīgi parakstījuši 77 tūkstoši ārzemnieku

Viņš piebilda, ka Francija un Vācija uzskata, ka "Brexit ir jāizpilda nekavējoties".

Jautāts par to, vai Olands un Merkele ir vienisprātis par Lielbritānijas lēmumu izstāties no ES, Sapēns uzsvēra, ka abās valstīs temperamenti ir dažādi, bet "Vācijai ir taisnība visos jautājumos".

Referendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES notika 23. jūnijā. Saskaņā ar oficiāliem datiem, par izstāšanos no Eiropas Savienības nobalsoja 51,9% britu.

Ziņu lente
0