Francija iebilst pret brīvu tirdzniecību ar ASV, ja tā nesīs zaudējumus Eiropas Savienībai

© REUTERS / Charles PlatiauFrancijas premjerministrs Manuels Valss. Foto no arhīva
Francijas premjerministrs Manuels Valss. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropai, pēc Francijas premjera domām, jābūt stingrai – tai nevajag piekrist neizdevīgiem līguma nosacījumiem.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Francijas premjerministrs Manuels Valss informē: nav iespējams noslēgt Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības līgumu starp ES un ASV, ja netiks ņemtas vērā Eiropas Savienības intereses, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Referendums par Lielbritānijas turpmāko dalību ES - Sputnik Latvija
Brexit rada haosu Latvijas un Lielbritānijas lietišķajās attiecībās

Kopš 2013. gada jūlija ES apsriež Transatlantiskās partnerības līgumu (TTIP) starp ES un ASV tirdzniecības un investīciju jomā. Runa ir par lielākās beznodokļu tirdzniecības zonas pasaulē radīšanu ar patēriņa tirgu, ko veido aptuveni 820 miljoni cilvēku.

"Kopš šī brīža netiks noslēgts neviens līgums par brīvu tirdzniecību, ja tas neievēro Eiropas Savienības intereses. Eiropai jābūt stingrai. Francija tam vērīgi sekos. Es jums atklāti saku, ka nevar būt ne runas par transatlantiskās tirdzniecības līgumu. Vienošanās virzās nepareizā virzienā," — paziņoja Valss svētdien, viņa vārdus citē RIA Novosti.

ASV valdība agrāk lika saprast, ka pieliks visus spēkus, lai pabeigtu pārrunas par TTIP līdz savu pilnvaru noslēgumam novembrī. Vairāki novērotāji uzskata, ka tieši satraukums par TTIP kļuva par vienu no iemesliem, kāpēc tika ierosināts referendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES.

Līguma pretinieki uzskata, ka tas atspoguļo tikai transnacionālo uzņēmumu intereses, kuri cīnās par kontroles un regulēšanas pasākumu samazināšanos Eiropā. Laikā, kad tika gatavota līguma parakstīšana, ES valstīs noritēja simtiem protesta akciju.

Ziņu lente
0