Kučinskis mierina Lielbritānijā dzīvojošos Latvijas iedzīvotājus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs norādīja, ka Latvijas iedzīvotāji netiks deportēti no Lielbritānijas.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis apgalvo, ka Latvijas pavalstnieki netiks deportēti no Lielbritānijas.

Līdz ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības, valstī dzīvojošos Latvijas iedzīvotājus nekādas būtiskas izmaiņas neskars, informēja Māris Kučinskis raidījumā "Rīta panorāma" kanālā LTV.

Pagājušajā nedēļā notika referendums jautājumā par Lielbritānijas turpmāko dalību Eiropas Savienībā. Vairāk nekā puse Apvienotās Karalistes iedzīvotāju izteicās par valsts izstāšanos no ES.

Eurostat dati liecina, ka ceturtdaļgadsimta laikā Latvijas iedzīvotāju skaits ir krities no 2,6 līdz 1,9 miljoniem. 2013. gadā Anglijā piedzima 10% Latvijas iedzīvotāju – tie gan ir tikai oficiālie dati. Ja šī tendence saglabāsies, pēc 5 gadiem svešatnē dzims katrs sestais Latvijas iedzīvotājs. Pašlaik Lielbritānijā un Īrijā strādā apmēram 100 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.

Lielbritānijā strādājošo citu ES valstu pilsoņu skaits jau ziemā pārsniedza divus miljonus. Pēc būtības, masveida migrācija uz Lielbritāniju veicina valsts ekonomisko izaugsmi un pārvērš to par "darba vietu fabriku". Savukārt tas piesaista jaunus migrantus.

Māris Kučinskis pauda cerību par to, ka turpmāk vairs tik liels skaits cilvēku projām no Latvijas nebrauks. Taču, pēc viņa domām, vēl nav pienācis īstais brīdis aicināt mājās aizbraukušos, jo Latvija nav spējīga nodrošināt viņiem līdzīgus dzīves apstākļus.

Ziņu lente
0