Eirokomisārs no Lielbritānijas nodos portfeli Latvijas politiķim

CC BY-SA 2.0 / Toms Norde, Valsts kanceleja / Latvijas politiķis un eirokomisārs eiro un sociālā dialoga jautājumos Junkera komisijā Valdis Dombrovskis. Foto no arhīva
Latvijas politiķis un eirokomisārs eiro un sociālā dialoga jautājumos Junkera komisijā Valdis Dombrovskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eirokomisāra no Lielbritānijas Džonatana Hila krēslu, ieņems Latvijas politiķis un eirokomisārs eiro un sociālā dialoga jautājumos Junkera komisijā Valdis Dombrovskis.

RĪGA, 26. jūnijs — Sputnik. Eirokomisārs no Lielbritānijas, Džonatans Hils pēc referenduma par izstāšanos no ES iesniedzis atlūgumu, Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers nodos pilnvaras viceprezidentam eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdim Dombrovskim, sestdien paziņoja Eiropas Komisijas pārstāvji, vēsta Sputnik Igaunija.

EK paziņojusi, ka Hils pats iesniedzis atlūgumu, ko pieņēmis Junkers.

"Es mēģināju pārliecināt lordu Hilu palikt komisāra amatā. Es uzskatu viņu par īstu eiropieti, nevis tikai par britu komisāru. Tomēr es saprotu un cienu viņa lēmumu," — Junkera vārdus citē komunikē.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Krievija nav iejaukusies Brexit procesā

Junkers paziņojis, ka pēc konsultācijām ar Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju Mārtiņu Šulcu nolēma nodot jautājumus, kas atradās Hila kompetences jomā, viceprezidentam Valdim Dombrovskim.

"Lords Hils oficiāli atstās amatu 15. jūlijā, bet Junkera lēmums par portfeļa nodošanu stāsies spēkā 16. jūlijā," — teikts EK paziņojumā.

Turklāt Komisija atzīmē, ka "Junkers ir gatavs ātri pārrunāt ar Lielbritānijas premjerministru potenciālus kandidātus komisāra no Lielbritānijas amatam, kā arī to iespējamo kompetences jomu.

Referendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES notika 23. jūnijā. Par izstāšanos no Eiropas Savienības nobalsojuši 51,9% britu, par valsts palikšanu ES — 48,1%. Referenduma jautājums skanēja tā: " "Vai Lielbritānijai būtu jāpaliek Eiropas Savienībā?" Pēc tautas balsojuma rezultātiem, valsts premjers Deivids Kamerons paziņojis par atkāpšanos no amata.

Ziņu lente
0